Aksel Faanes Persson forlater NRK for å begynne som kommunikasjonsrådgiver i Sintef.

Aksel Faanes Persson slutter i sitt elskede NRK etter 11 år - ansatt i SINTEF

34-åringen skal bruke radioerfaringen sin til å bygge opp en ny podkast om forskning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Faanes Persson har jobbet i ulike journalistiske roller i NRK Trøndelag siden 2010, men nå blir han kommunikasjonsrådgiver i SINTEF, et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter.

– Nå skal jeg bruke det kreative hodet mitt i SINTEF sin tjeneste, der hovedoppgaven min er å bygge en konkurransedyktig podkast for dem. Vi skal grave i den skattkista av kunnskap som forskerne sitter på, og få dette ut til folk på en forståelig måte. Det blir en veldig spennende utfordring, som jeg gleder meg til å hoppe ut i, sier han til Medier24.

34-åringen har vært en profil for NRK P1 både nasjonalt (Norgesglasset, Kontorlekene og Brønsj) og lokalt i Trøndelag. Der har han bekledd roller som journalist, vaktsjef og produsent, for å nevne noe.

Faanes Persson under Kontorlekene.

– Kampsaken min i NRK har alltid vært at vi må snakke til folk som vi snakker med vennene våre. Autoriteter er ikke særlig populære hos folk, og i starten av tida mi her var NRK veldig formelle i språket sitt. Det har heldigvis endret seg kraftig, og det merker vi effekten av hos lytterne og leserne. Det kommer jeg til å ta med meg videre i livet, at vi må kommunisere med folk på en helt naturlig måte - ikke den stive nyhetsoppleserstilen som kan prege folk som ofte vil bli oppfattet som seriøse, men som ofte ikke når fram med budskapet sitt.

– Hva ble din kuleste opplevelse i NRK?

– Å stå foran opp til 80 ansatte hos en bedrift, og få dem til å brøle som om det var et verdensmesterskap. Altså, det ga en gåsehud som var helt magisk! Ellers må jeg si at jeg er veldig glad i distriktskontoret og arbeidet som gjøres der. Vi har en helt ypperlig radiogjeng i Trøndelag, med Odd Rune Wolden, Ellen Flå, Elisabeth Skarrud og meg. Vi jobber beinhardt, og får betalt i form av utrolig engasjerte lyttere.

Powered by Labrador CMS