Digitalredaktør Elin Stueland i Stavanger Aftenblad.

MENINGER:

Veien til en KI-strategi

«Flere får ansvar for AI i sine respektive jobber i tiden fremover, så her er mine råd for andre AI-queens», skriver Elin Stueland, prosjektleder for KI i Stavanger Aftenblad.

Publisert

Jeg begynte som ansvarlig for AI i redaksjonen i Aftenbladet i februar. Disse månedene har lært meg litt om hvordan du begynner i en jobb som ingen har hatt før deg. Flere får ansvar for AI i sine respektive jobber i tiden fremover, så her er mine råd for andre AI-queens:

  1. Få oversikt. Folk og medier. Hvor kan jeg lære og hvem kan jeg lære fra? Finnes det noen jeg kan samarbeide med? De fleste er ganske nye her og har lyst å diskutere.
  2. Lær videre. Vær teknologihvisker for kolleger. Forklar verktøyene, sørg for tilgang der det er viktig og avmystifiser teknologien.
  3. Fiks de kjedelige oppgavene. Lag GPT-er som fikser de repetetive oppgavene på din jobb. Jeg har laget transkriberingsmaskin og sitatsak-maskin. Og vi har en gryende postlisteknekker (hjerte til iTromsø)! Mange skjønner først her hvilken gave AI er i arbeidet.
  4. Gi folk en aha-opplevelse. Finn eksemplene som passer hver enkelt sitt fagfelt. Knekk et dokument. Les en screenshot, analyser innholdet i et bilde, sammenlign rapporter. Alle må først forstå at det er vi med hjerne som styrer maskinene i den retningen vi ønsker. Deretter kan vi fore den med vår data, vår kontekst - og dermed et svar som gir hakeslepp. Finn disse. Lær deg å lytte etter woooow-lyden.

Dette er en start. Lenger har jeg ikke kommet. Tar gjerne gode råd videre fra alle dere som har doktorgrad eller generelt god peiling. Dette går så fort.(Og veldig mange begynner å opparbeide seg en grei dose KI-trøtthet. Det har jeg også skrevet noe om. Det gjør dette arbeidet litt trått innimellom all min teknologientusiasme).

Tusen takk til dere som har tatt dere tid til en prat, til diskusjoner, læring, samarbeid og som har invitert meg til KI-foredrag og til diskusjon av ideer. Takk til dere med ekte intelligens.

Innlegget ble først publisert på Stuelands LinkedIn-profil, og er gjengitt med tillatelse

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS