Katrine Lia (til venstre) blir Agderpostens nye sjefredaktør. Her sammen med nåværende sjefredaktør Øyvind Klausen.
Katrine Lia (til venstre) blir Agderpostens nye sjefredaktør. Her sammen med nåværende sjefredaktør Øyvind Klausen.

Katrine Lia (43) skriver lokal avishistorie - blir første kvinnelige sjefredaktør i Agderposten

– Jeg er så heldig at jeg overtar som leder for en redaksjon av dyktige journalister jeg kjenner godt, sier hun.

Publisert

Katrine Lia (43) blir Agderpostens nye sjefredaktør og daglige leder, opplyser mediehuset. Hun blir avisens første kvinnelige sjefredaktør i dens 146-årige historie. 

Lia kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i avisen, og vil overta 1. januar 2021. Da fratrer nåværende sjefredaktør og administrerende direktør, Øyvind Klausen, og blir ny direktør for forretningsutvikling i Polaris Media Sør-konsernet.

– Jeg gleder meg til å overta rollen som sjefredaktør. Agderposten har de siste årene tatt store og viktige skritt digitalt, og har en solid posisjon i østre del av Agder. Sammen med et flott kollegium ser jeg frem til å fortsette å ta nye posisjoner, sier Lia.

– Jeg er stolt av å lede en redaksjon som leverer dagsordensettende journalistikk og vinner pressepriser, samtidig som vi er først og best på hendelser i vårt dekningsområde, sier hun.

Lia legger samtidig til:

– Jeg er så heldig at jeg overtar som leder for en redaksjon av dyktige journalister jeg kjenner godt. Det gir meg stor tro på at vi skal lykkes.

Agderposten opplyser at bakgrunnen for redaktørskiftet blant annet skyldes endringer i Polaris Media Sør.

Fremover vil avisens annonseavdeling overdras til Polaris Markedstjenester, og Agderposten vil dermed kun ha redaksjonelle medarbeidere som ansatte.

– Det medfører at det stilles andre krav til leder av Agderposten. Jeg har selv tatt initiativ til endringen fordi Agderposten fra 01.01.2021 er best tjent med å ha en sjefredaktør/daglig leder med tung redaksjonell kompetanse og erfaring, sier Øyvind Klausen.

– Samtidig gir det meg mulighet til å bidra enda mer på den strategiske forretningsmessige utviklingen av mediekonsernet Polaris Media Sør, legger han til.

Foruten stillingen som direktør for forretningsutvikling i Polaris Media Sør-konsernet, blir Klausen også administrerende direktør for PM Tjenestesenter AS.

Powered by Labrador CMS