Tekstreklame, Q-park, Her og Nå og Romania-reportasje til pers i PFU

13 saker til behandling tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Kommende tirsdag er det igjen tid for møte i Pressens Faglige Utvalg. På sakskartet står 13 saker, og en av dem er allerede omtalt på Medier24 i dag:

Blant de 13 andre sakene fins flere saker som vil vekke de etikkinteressertes interesse. Blant disse må nevnes:

JON A. HÅTUN MOT HER OG NÅ: Jon A. Håtun mener seg tråkket på etter at ukebladet Her og Nå presenterte et referat fra et foredrag som et intervju. Anledningen var at Håtun snakket på et seminar i regi av Kreftforeningen etter at han mistet kona Anbjørg Sætre Håtun. Les mer om saken i vår omtale fra mars:

Du kan også lese hele klagen og ukebladets tilsvar i sakspapirene på Presse.no.

Q-PARK ENDA EN GANG: Parkeringsbransjen har vært en gjenganger på klage-siden i PFU de seneste åra. Nå er de nok en gang på trappene, og denne gang er det TV 2 Hjelper deg som klages inn. Q-Park mener programmet konstruerer en konspirasjonsteori om at selskapet «hevner seg» mot en tidligere ansatt ved å gi han gjentatte bøter.

FORSKNING ELLER TEKSTREKLAME? Agder Journalistlag har klaget inn Agderposten for en fire sider lang artikkel fra Havforskningsinstituttet om stasjonen «Flødevigen» på Hisøy i Arendal. Journalistlaget mener artikkelen, som er skrevet av Havforskningsinstituttet, er i strid med reglene om skillet mellom reklame og redaksjonelt innhold.

ROMANIA-UTKASTELSE: Den norske eiendomsinvestoren Kai Mikaelsen, som eier en bygård i Bucuresti, klager inn NRK for en reportasje om utkastelse fra hans eiendom. Klagen er forøvrig sendt med hjelp av PR-rådgiver Margrethe Geelmuyden i Geelmuyden Kiese.

Hele sakslista er som følger:

(I saker hvor papirene er offentlig, er det linket til sakspapirer på Norsk Presseforbunds hjemmesider).

Powered by Labrador CMS