Direktøren blir nå også redaktør: Øyvind Klausen ansatt som publisher i Agderposten

– Det at min ansettelse er utradisjonell, trigger meg. Men jeg har jobbet rundt 25 år i mediebransjen, sier han til egen avis.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka ble det klart at sjefredaktør Morten Rød gir seg i Agderposten.

Ettersom det har vært klart at avisa skal gå over til en ny ledermodell med en publisher som både er ansvarlig redaktør og administrerende direktør, var det ingen stor overraskelse at Øyvind Klausen (51) fredag ble ansatt i den nye jobben.

Etter en intern rekruttering hvor han også var eneste søker.

- Styret mener at Agderposten AS med sitt dyktige og hardt arbeidende mannskap med Øyvind i «kapteinsrollen» er meget godt rustet til å møte og løse fremtidens spennende, men også krevende utfordringer, sier styreleder i Agderposten AS og administrerende direktør i Agderposten Medier AS, Nils Kristian Gauslaa i en uttalelse gjengitt på Agderposten.no.

Grepet Agderposten nå har gjort er langt fra uvanlig, men det har nesten uten unntak vært redaktører som også er blitt direktører.

Nå går altså det sørlandske mediehuset motsatt vei. Det skremmer ikke 51-åringen Klausen, kan vi lese i et lengre intervju i egen avis:

– Det at min ansettelse er utradisjonell, trigger meg. Men jeg har jobbet rundt 25 år i mediebransjen.

Klausen viser til lang erfaring med både medier og forlag, og understreker at han skal melde seg inn i Norsk Redaktørforening. Så mange ledere kommer han dog neppe til å skrive selv.

Direktøren tiltrer sin nye rolle 15. august, melder avisa.

Powered by Labrador CMS