Morten Rød blir distriktsredaktør i sør.
Morten Rød blir distriktsredaktør i sør.

Morten Rød blir distriktsredaktør for NRK Sørlandet. Tilbake i manesjen etter at han ga seg i Agderposten

Erfaren medieleder tar over NRK-kontoret i Kristiansand.

Publisert

NRK Sørlandet melder onsdag morgen at Morten Rød blir ny distriktsredaktør for kontoret. 

Rød (52) har tidligere vært sjefredaktør i Agderposten, og har hatt en rekke redaksjonelle lederstillinger i både Fædrelandsvennen, VG og Aftenposten, skriver NRK i en melding. 

I Fædrelandsvennen var Rød digitalt utviklingsansvarlig i samarbeidsprosjektet Fire Store Digital, bestående av Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Som multimedieredaktør hadde Rød i denne perioden også radio og TVSør i sin linje. Han har hatt oppgaver for Norsk Redaktørforening, og deltok blant annet i arbeidet med medieorganisasjonenes etiske revisjon av Vær Varsom-plakaten i fjor.

Rød er opprinnelig fra Larvik / Stavern og startet sin journalistkarriere i Østlands-Posten og Fædrelandsvennen. Han flyttet til Sørlandet i 1987 og har bodd her med noen års avbrekk i Oslo.

 

- En av de mest spennende mediejobbene på Sørlandet

Jeg ser frem til å komme i gang. Dette er en av de mest spennende stillingene innen media på Sørlandet. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye kolleger, og NRK som organisasjon og arbeidsplass. NRK Sørlandet har stor troverdighet og en sterk posisjon i landsdelen, sier Morten Rød. 

- I tillegg er det vilje til å tenke offensivt og ta i bruk ny teknologi for å bli enda mer til stede for lyttere, seere og brukere. Jeg ser virkelig frem til å bidra inn i fellesskapet av profesjonelle medarbeidere fra alle faggrupper ved NRK Sørlandet.

Regionredaktør Heidi Pleym sier følgende om den nye distriktsredaktøren: 

- Jeg er fornøyd med at vi har fått på plass en så erfaren leder på Sørlandet.  Rød har solid både journalistisk og digital kompetanse. Han kjenner regionen godt og har en klar forståelse for hva publikums nye medievaner betyr for vår innholdsproduksjon.

- Jeg er sikker på at han sammen med redaksjonen vil styrke nyhetstilbudet og vår digitale posisjon i regionen. I tillegg har Rød bred erfaring fra kommersielle mediehus som jeg mener vil være verdifulle for NRK, sier Pleym. 

 

Powered by Labrador CMS