Mona Wikøren skal prøve seg hos Agderposten det neste året.
Mona Wikøren skal prøve seg hos Agderposten det neste året.

Mona Wikøren bytter ut Lister med Agderposten: – Trenger større utfordringer

Mona Wikøren tar permisjon fra lokalavisen i Farsund og flytter til Arendal.

Publisert

Mona Wikøren er ansatt som journalist i Agderposten, og forlater dermed Lister etter ni år i jobben.

I hvert fall midlertidig. For stillingen er et årsvikariat, og Wikøren har tatt permisjon i Lister.

– Jeg har derfor ikke satt et endelig punktum i Lister. Men jeg legger ikke skjul på at jeg kommer til å jobbe hardt for å fortjene en plass i Agderposten. Det er naturligvis litt vemodig å flytte fra Farsund og alle de fine menneskene der. Samtidig er dette det eneste riktige for meg å gjøre nå, skriver Wikøren til Medier24.

– De siste par årene har jeg kjent på at jeg trenger nye og større utfordringer for å utvikle meg videre som journalist. Jeg hører til på Sørlandet, så Agderposten var et naturlig valg på alle måter. Jeg kjenner dessuten mange i redaksjonen her og vet at det redaksjonelle miljøet er veldig bra, legger hun til.

Wikøren gleder seg til de nye utfordringene som venter i Arendal.

– Jeg forventer en bratt læringskurve med mange, spennende utfordringer. Jeg går inn i en redaksjon som er en del større enn i Lister. Noen ganger var vi bare et par på jobb på kontoret i Farsund. Det blir helt fantastisk å være en del av et større fagmiljø, skriver hun, og legger til:

– Når jeg i tillegg vet at den buketten av kollegaer jeg får i Agderposten er så dyktige og fine mennesker, så vet jeg at arbeidsdagene fremover blir akkurat så fornøyelige, utfordrende og utviklende som jeg ønsker. 

Wikøren ser tilbake på det snaue tiåret i Lister med glede.

– Jeg er utrolig takknemlig for tiden i Lister. Det har vært en fantastisk reise. Jeg har tatt del i alle ledd av den redaksjonelle prosessen som journalist, mediesjef/vaktsjef og som nyhetsredaktør-vikar. Høydepunktet var nok da vi ble kåret til Årets lokalavis i 2018, skriver hun. 

Wikøren har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo (nåværende OsloMet), og har også mellomfag i statsvitenskap. 

Wikøren sitter også i styret i Agder Journalistlag.

Powered by Labrador CMS