Redaktørene Sveinung W. Jensen og Fridtjof Nygaard ser på Agder24 første visning på skjermen utenfor Listers lokaler i Lyngdal.
Redaktørene Sveinung W. Jensen og Fridtjof Nygaard ser på Agder24 første visning på skjermen utenfor Listers lokaler i Lyngdal.

Tre søstre har unnfanget en ny baby: Med Agder24 vil lokalavisene komme enda tettere på næringslivet

Lister, Lindesnes Avis og Søgne og Songdalen Budstikke etablerer felles nettavis om økonomi og næringsliv.

Publisert

Lokalaviser, nisjenettsteder og næringslivsaviser med tallet 24 i er det ganske mange av - og nå kommer enda en: Agder24 er navnet på den nye babyen, som er blitt unnfanget av tre søsterselskaper i den sørvestlige delen av Sørlandet. 

Bak etableringen står de tre Schibsted-eide lokalavisene Lister, Lindesnes Avis og Søgne og Songdalen Budstikke. Det kan vi lese på Agder24.no torsdag:

– Både Lister, Lindesnes og Søgne og Sogndalen Budstikke ser at nyheter om næringslivet går bra på nett. Mange liker å lese om det i papir også, men på nettet er næringslivsstoff noe av det som genererer mest trafikk, sier redaktør i Lindesnes Avis, Fridtjof Nygaard.

Lister-redaktør Sveinung W Jensen, og redaktør i Lindesnes Avis, Fridtjof Nygaard.
Lister-redaktør Sveinung W Jensen, og redaktør i Lindesnes Avis, Fridtjof Nygaard.

– Det gjelder ikke bare de elendige sakene om konkurser, men også gladsaker om nyetableringer, bedrift som utvider virksomheten sin og suksesshistorier, legger han til.

Lister og Lindesnes Avis har allerede samarbeidet tett om felles sommeravis. Nå får de med seg Søgne og Songdalen Budstikke om en felles nettavis som skal levere nyheter om økonomi og næringsliv «fra Flekkefjord til Søgne», altså sør og vest for Kristiansand.

En region med rundt 80.000 mennesker, hvor nye veier og grenser bygger ned både avstander og grenser. Og det å etablere en felles nettavis er et «strategisk grep» i regionen. Som Lister-redaktør Sveinung W. Jensen har tro på:

– Det skjer så utrolig mye innen dette dekningsfeltet som har allmenn interesse i disse tre regionene, at vi mener det grunnlag for en egen nettavis, sier han.

Agder24 vil fra start være åpent for alle, men på sikt forbeholdt abonnenter på lokalavisene - eller gjennom et eget abonnement.

Powered by Labrador CMS