Fædrelandsvennen dro hjem seieren i alle klasser da Sør­landets presse­pris ble delt ut i helga

Priser til Tarjei Leer-Salvesen, Connie Bentzrud, Ann Magritt Arnli, Gro Seland og Jacob Johannes Buchard.

Publisert

I helga ble Sensommerkonferansen 2018 arrangert av Agder Journalistlag, som samlet i underkant av 150 journalister til faglig påfyll, fest og prisutdeling.

Og det var Fædrelandsvennen som kunne juble høyest når juryen var ferdige med sitt.

Årets sak

Tarjei Leer-Salvesen og Connie Bentzrud vant i kategorien årets sak for sitt gravearbeid omkring religiøse domsutvalg i Jehovas vitner. Juryen beskriver årets sak slik:

Årets feature

Også i kategorien årets feature vant Fædrelandsvennen for reportasjen «Fra livets start til livets slutt». Juryen skriver:

Feature-vinnerne er: Tekst: Ann Magritt Arnli og Gro Seland. Foto: Kjartan Bjelland. Utvikler: Frode Nordbø. Trond Heitmann, desk.
Feature-vinnerne er: Tekst: Ann Magritt Arnli og Gro Seland. Foto: Kjartan Bjelland. Utvikler: Frode Nordbø. Trond Heitmann, desk.

Vinner i kategorien årets sak er en oppsiktsvekkende, lokal og sensasjonell nyhet. Her får vi et imponerende og grundig gravearbeid inn mot et lukket miljø. Saken har mange kilder og sterke historier. Vi får et sjeldent innblikk i et av flere parallellsamfunn som finnes i Norge, som de fleste av oss ikke møter i våre daglige liv. Selv om det er kritikkverdige forhold som avdekkes, så omtaler journalistene menneskene i saken på en respektfull måte. Det styrker saken at den har en god og gjennomtenkt bildebruk.

Årets foto

Vinner av årets foto ble Jacob Johannes Buchard, for sitt bilde fra skogbrannen i Birkenes, publisert i Fædrelandsvennen. Juryen beskriver bildet slik:

Vinner av årets foto ble Jacob Johannes Buchard, for sitt bilde fra skogbrannen i Birkenes, publisert i Fædrelandsvennen.
Vinner av årets foto ble Jacob Johannes Buchard, for sitt bilde fra skogbrannen i Birkenes, publisert i Fædrelandsvennen.

Vinnersaken er et resultat av godt teamarbeid og inneholder alt en god reportasje skal inneholde. I tillegg er saken godt presentert på nett. Ideen bak saken er kanskje ikke original, men saken gir en original leseropplevelse. Vi blir kjent med menneskene i saken, og deres utfordringer i arbeidslivet. Bildene er gode og er med på å holde oss interessert gjennom en lang tekst. Feature-vinnerne er: Tekst: Ann Magritt Arnli og Gro Seland. Foto: Kjartan Bjelland. Utvikler: Frode Nordbø. Trond Heitmann, desk.

Vinnerbildet tar oss med helt frem til fronten. Inn i varmen. Bildet er glohett - og det er nesten vondt å puste. Bildet er godt teknisk, men det er et “røykfilter” i bildet som gjør at bildet oppleves litt uskarpt. Etter juryens mening forsterker det autensiteten og alvoret i bildet. Bildet får særlig godt frem det dramatiske, og de alvorlige utfordringene i situasjonen.

Powered by Labrador CMS