Styret i Agder Journalistlag håper mange journalister sender inn bidrag til de to nye kategoriene i Sørlandets pressepris. F.v.: Leder Sindre Haugen Mehl, Christina Stenbek Østtveit, Sondre Lindhagen Nilssen, Mona Wikøren, Silje Bratland Roksvåg, Christina Cantero og Signe Marie Rølland.

Agder Journalistlag skal dele ut flere nye pressepriser

- Vi håper journalister fra Flekkefjord i vest til Risør i øst kjenner sin besøkelsestid.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Agder Journalistlag har i en årrekke delt ut priser for beste journalistiske bidrag i kategoriene  årets sak, årets feature og årets foto. 

I år skal journalistlaget på Sørlandet dele ut ytterligere to priser, i kategoriene årets lokalsak og årets digitale nettpresentasjon.

Leder Sindre Haugen Mehl i Agder Journalistlag sier interessen for presseprisene har vært stigende de siste par årene, men at lokallaget har etterlyst flere bidrag fra de mindre mediehusene. 

- Ofte har det vært sånn at de «tre store» i sør stikker av med prisene. Ved å opprette en egen kategori for god lokaljournalistikk, håper vi å øke engasjementet rundt Sørlandets pressepris ytterligere. Vi vet at det lages mye godt stoff i alle redaksjoner i fylket, og det ønsker vi å vise fram, sier han. 

Bidragene i kategorien årets lokalsak kan være av valgfri sjanger, og den eneste begrensningen er at journalister fra Agderposten, Fædrelandsvennen og NRK Sørlandet ikke kan levere inn bidrag til kategorien.

Haugen Mehl sier det ikke er snakk om A- og B-priser, men at hensikten med lokalsak-kategorien er å synliggjøre lokalstoffet på en enda bedre måte. 

- Vi håper journalister fra Flekkefjord i vest til Risør i øst kjenner sin besøkelsestid, sier han. 

Med prisen for årets digitale presentasjon ønsker journalistlaget å premiere nyvinning og kreativitet i formidlingen.

- I dag finnes det ikke en egen kategori for store, digitale satsinger. I en tid der teknologien gir oss langt flere muligheter enn tidligere, mener styret det er på høy tid at også denne delen av journalistikken belønnes, sier Sindre Haugen Mehl. 

Powered by Labrador CMS