Sjefredaktør og administrerende direktør Trine Eilertsen i Aftenposten.
Sjefredaktør og administrerende direktør Trine Eilertsen i Aftenposten.

Pressepodden

Sjefredaktør Trine Eilertsen: – I verste fall kan det norske medie­landskapet bli rasert

Aftenpostens toppsjef om hvordan koronakrisen påvirker både mediene og journalistikken, hvordan hun utøver kriseledelse – og frykten for medier som kan gå konkurs.

Publisert

Dagen Trine Eilertsen tok over som sjefredaktør i Bergens Tidende i 2008, kollapset banker og finanskrisen var et faktum. Det var annonsesvikt, sluttpakker og flinke folk måtte gå ut døra.

I dag er koronakrisen et faktum – kort tid etter hun ble sjefredaktør i Aftenposten. Og hvem vet hva samfunnet står overfor de neste månedene.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Sjefredaktøren i Aftenposten er gjest i denne ukens Pressepodden.

Hun leder rundt 200 redaksjonelle og kommersielt ansatte, der de aller flest har hjemmekontor – i en tid med virus, smitte, kollaps i markeder og et næringsliv og mediebransje i snart knestående. 

– Vi har opplevd en svært dramatisk annonsesvikt. Det var som om noen skrudde av lyset 12. mars, der vi har sett pengene renne ut i feil retning. Og noen medier er mer sårbare enn andre. I Aftenposten har vi en tung abonnementsandel på 80 prosent av inntektene, men også vi merker enormt hvordan det svir når annonsørene mister troen.

Hun bekrefter at hun er bekymret for inntektene i bransjen – blant annet fordi det går så fort.

– Det er en del som har begynt med permitteringer og det kan ta lang tid å komme tilbake igjen. Annonsekronene er det første som går ved kriser og dårlige tider – og det kan vare lenge. Mediene har vært gjennom noen år med nedbemanninger og omstillinger – og har akkurat havnet i knestående igjen. Så kommer koronakrisen når vi trenger det som aller minst. For en del tror jeg dette kan bli ganske fatalt, sier hun Pressepodden.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.
Powered by Labrador CMS