Fra Aftenpostens nettserie.
Fra Aftenpostens nettserie.

Aftenpostens dokumentar­serie «Stuck» klaget inn til PFU. Anklages for å være en kampanje betalt av bistands­organisasjonen Plan

- Fremstilles som journalistikk, men bærer preg av å være en kampanje, sier klageskriver Larissa Munch til Bistandsaktuelt.

Publisert

Aftenpostens populære nettserie «Stuck» har blitt gjenstand for debatt i blant andre Morgenbladet den siste tiden - og nå blir det også presseetiske diskusjoner rundt prosjektet:

Bistandsaktuelt melder at serien er klaget inn til Pressens faglige utvalg, med påstand om å være en sammenblanding av journalistikk og kampanje for en bistandsorganisasjon.

Sju enkeltpersoner står bak klagen, hvor det hevdes at Aftenposten ikke opplyser godt nok at dette «er et kommersielt prosjekt for Plan».

– Serien fremstilles som journalistikk, men bærer preg av å være en kampanje, hvor Aftenposten ukritisk blir Plans talerør, sier Larissa Munch til Bistandsaktuelt.

Ifølge bladet bekrefter Plan at serien er «et spleiseplag mellom Plan og Aftenposten», men nettopp hva samarbeidet går ut på, er ifølge PFU-klagerne for dårlig opplyst.

Først i rulleteksten kommer det fram at serien er laget «i samarbeid med Plan International». Rundt serien er det også godt synlige annonser for den samme bistandsorganisasjonen.

Etikkrådgiver Gunnar Bodahl-Johansen er skeptisk til serien. Aftenposten har ikke ønsket å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS