Aftenposten har inngått forlik med hjernekirurg Per Kristian Eide: Unngår dermed rettsak

Ifølge Nettavisen skal Aftenposten oppdatere tre artikler som gjenstår fra den opprinnelige dekningen med en faktaboks.

Publisert

 Artiklene skal inneholde oppdatert informasjon om Pressens Faglige Utvalg (PFU) og rettssakene som er diskutert mellom partene. Dessuten skal Aftenposten lenke til Oslo tingretts dom mot TV 2 i det samme sakskomplekset.

Hjernekirurgen har hevdet at Aftenposten refererte blindt fra TV 2s dekning av et forskningsprosjekt han leder ved Oslo universitetssykehus. Han krevde opprinnelig 2,1 millioner kroner.

– Avtalen renvasker ham, og ærekrenkelsene i Aftenposten fanges ikke lenger opp ved googling. Det er veldig viktig i våre dager, sier Eides prosessfullmektig, advokat Per Danielsen.

Sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten sier renvasking aldri har vært noe tema i kontakten med Eide.

– Det som er et faktum, er at vi er enige om å avslutte saken uten rettsbehandling. Vi dekker hver våre sakskostnader, sier sjefredaktøren til Nettavisen.

I tingretten ble TV 2 dømt til å betale 825.000 kroner i oppreisning, i tillegg til 3,5 millioner kroner i sakskostnader.

Kanalens redaksjonssjef og alle journalistene som hadde jobbet med saken, ble også dømt til å betale. Dommen er anket til lagmannsretten.

NTB er i PFU felt for brudd på god presseskikk i omtalen av saken. Eide har varslet et krav på inntil 1,3 millioner i kroner i oppreisningserstatning mot nyhetsbyrået.

Powered by Labrador CMS