Ragnhild Ås Harbo utenfor sin nåværende arbeidsgivers hovedkvarter på Marienlyst. Hun jobbet ikke i NRK da hendelsen skjedde.
Ragnhild Ås Harbo utenfor sin nåværende arbeidsgivers hovedkvarter på Marienlyst. Hun jobbet ikke i NRK da hendelsen skjedde.

Ragnhild Ås Harbo har bestemt seg for å politianmelde journalist for overgrep etter hendelsen på hotellrommet

- Jeg angrer på at saken ikke ble anmeldt da, sier 26-åringen.

Publisert

Tidligere Aftenposten-journalist Ragnhild Ås Harbo anmelder en journalist fra et annet mediehus for overgrep, skriver NRK.

Hendelsen skjedde da Harbo var på reportasjetur for Aftenposten for rundt fire år siden, og som hun fortalte om til Medier24 for noen uker siden.

– Det er litt for min egen del. Jeg angrer på at saken ikke ble anmeldt da det skjedde. Den gangen var jeg veldig sårbar, jeg hadde ikke jobbet meg gjennom det og var veldig sliten.

- Aftenposten sa at de skulle støtte meg dersom jeg valgte å anmelde det, men de fortalte meg samtidig at saken trolig ville bli henlagt av politiet, og at det ville bli tungt for meg. Derfor valgte vi ikke å anmelde det, sier Harbo til NRK.

Når hun nå velger å gjøre det, er det også av hensyn til andre: 

- Det har kommet fram mange saker etter at jeg stod fram. Jeg går til politiet for å vise andre at det er mulig, og at de må gjøre det før det er for sent. For meg handler dette om å sette punktum, sier Ås Harbo.

 

Kan være foreldet

Sjefredaktøren i mediehuset der mannen jobber, sier han ikke vil kommentere saken før anmeldelsen foreligger. Den anmeldte mannen ønsker heller ikke å kommentere.

Forholdet som er anmeldt, ligger flere år tilbake i tid og kan være strafferettslig foreldet, avhengig av hvilken definisjon den eventuelt vil få. 

Ragnhild Ås Harbo får nå bistand fra advokat John Christian Elden som sier det nå er opp til politiet om handlingen er foreldet. Men at det fortsatt er et poeng å anmelde:

- Hun ønsker at hennes forklaring skal komme fram og at saken skal bli registrert hos politiet. Da blir det ikke et mørketall, sier Elden.

 

Skjedde på festen «siste kveld»

Hendelsen skjedde for vel fire år siden, da Harbo var fersk journalist og vikar i AftenpostenHun skulle reise på sin første ordentlige reportasjereise over flere dager. På samme oppdrag var det også kolleger fra andre medier.

Etter lange dager med mye jobbing, ble det en fest på siste dag. Og det var etter noen øl at flere personer samlet seg til nachspiel på et hotellrom.

Der skjedde det som ikke skulle skje, ifølge Harbo:

– Jeg opplevde et seksuelt overgrep. Å kalle det noe annet er bare tull, har jeg skjønt, sier hun.

Hun har videre fortalt at hun våknet av at en mannlig kollega hadde kledd av henne klærne, begynt å massere henne og forsøkte å ta av henne bh-en. Men hun kom seg unna før noe ytterligere skjedde.

Powered by Labrador CMS