Kina raser mot Aftenposten - avisen avviser kritikken

Den kinesiske ambassaden i Oslo raser på Facebook på et oppslag i Aftenposten om at kinesiske smittevernmasker ikke holder mål.

Publisert

– Til Mr. Rønneberg: Kan du gjøre det bedre enn Kina? heter det i et innlegg på Facebook som ble lagt ut tirsdag kveld. 

Kristoffer Rønneberg er en av journalistene som har skrevet artikkelen i Aftenposten, som sto på trykk tirsdag. Der går det fram at det var store mangler ved ansiktsmaskene som var levert fra Kina til blant annet sykehus i Nederland. Blant annet virket ikke det spesielle filteret som skal beskytte mot koronaviruset, heter det i artikkelen.

– Myndighetene og kinesiske ambassader i de relevante landene har allerede avklart disse sakene for flere dager siden. Det er beklagelig at du ikke nevnte dette i saken, heter det i Facebook-innlegget. 

Medier24 har vært i kontakt med Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, som understreker at hun mener denne artikkelen er en sentral del av pressens samfunnsoppdrag - og kjenner seg ikke igjen i kritikken fra den kinesiske ambassaden. 

– Artikkelen de viser til er en artikkel der vi har utført en kjerneoppgave for oss, å ettergå forsyningene som sendes og sjekke kvaliteten på dem. Saken vi har ute bygger på reaksjoner i mange land og det offisielle svaret fra Kina er inkludert i artikkelen. I tillegg har vi vært i kontakt med den kinesiske ambassaden i Oslo, hvor vi fikk deler av det samme svaret som de her legger ut, sier hun til Medier24. 

Powered by Labrador CMS