Journalist Joachim Førsund og Christine Koht har sammen jobbet med podkasten «Koht vil leve». Foto: Privat.
Journalist Joachim Førsund og Christine Koht har sammen jobbet med podkasten «Koht vil leve». Foto: Privat.

Podkasten «Koht vil leve» nærmer seg en million av­spillinger: – Noe jeg aldri hadde sett for meg

Produsent Joachim Førsund har kommet svært tett på både Koht og familien. – Deres sorger blir mine sorger, og deres frykt blir også min frykt. Jeg har ikke hatt en veldig profesjonell distanse til det, sier han.

Publisert

«Koht vil leve» ble først lansert 15. mars i år. Lyttertallene for podkasten har eksplodert siden det.

Komiker og programleder Christine Koht påvist en sjelden og svært alvorlig form for kreft.

Joachim Førsund er produsent for Monster, som står bak podkasten, som Aftenposten og A-magasinet har kjørt.

Han har fulgt Kohts kreftbehandling, og i podkasten snakker de sammen om stort og smått som skjer, både i behandlingen og livet til Christine.

Begynte uten en plan

Førsund står også bak «Familiene på Orderud»-podkasten, og det var utrolig nok den som ble inngangen til å lage «Koht vil leve». 

– Det startet i utgangspunktet med at Christine var veldig opptatt av Orderud-saken. Hun ringte og spurte om vi kunne komme hjem til henne for å snakke om saken for henne og noen venninner, forteller Joachim Førsund til Medier24.

En uke senere ringte Christine Koht opp igjen og fortalte Joachim at nå skulle hun kanskje skulle dø og at hun gjerne ville lage en podkast om det. 

– Da følte jeg at jeg nesten ikke hadde noe valg. Jeg dro med opptaksutstyret opp til Radiumhospitalet uten noen plan om hvordan det ville bli, sier han. 

 

Joachim Førsund, journalist og produsent for Monster, som står bak podkasten. Foto: Agnete Brun 
Joachim Førsund, journalist og produsent for Monster, som står bak podkasten. Foto: Agnete Brun 

– Deres sorger blir mine sorger

Førsund forteller at det ikke var så vanskelig å jobbe med saken i starten, men etter hvert blir relasjonen tettere mellom Joachim og Christine – og familien hennes. 

Det gjør også arbeidet mer krevende.

– Det har vært en veldig liten krets rundt Christine så jeg ble trukket inn i familien ganske raskt. Da begynte det å bli litt vanskelig, sier han og fortsetter:

– Deres sorger blir mine sorger, og deres frykt blir også min frykt. Jeg har ikke hatt en veldig profesjonell distanse til det, sier Førsund. 

– «Skåret inn til beinet»

Podkasten har gått rett hjem hos folk. At den skulle bli så godt tatt imot hadde Førsund aldri forventet.

– Jeg viste ikke hva slags gjennomslagskraft Christine hadde fra før. Jeg så nok på henne som en spirituell og grenseløs komiker som appellerte til Oslo-folk.

Så forsto Førsund at Koht har en mye større gjennomslagskraft enn han hadde trodd.

– Hun er så åpen og har ingen fasade. Det er så brutalt ærlig. Skåret inn til beinet. 

Grunnen til at podkasten har blitt lastet ned av så mange tror Førsund har mye å gjøre med at den er brutalt ærlig og dramatisk.

– Hvis hun sier at hun holder på å dø, så forteller jeg det. Det er nok kanskje ikke laget like dramatiske serier før, sier han.

 
 

– Et sterkt journalistisk produkt

Nyhetssjef i Aftenposten, Lars Glomnes, forteller at podkasten og Christine-sakene har vært en stor suksess for Aftenposten og A-magasinet.

– Først og fremst er det et sterkt journalistisk produkt, men også en stor suksess for A-magasinet. Det har blitt generert mange nye abonnenter, sier nyhetssjef i Aftenposten Lars Glomnes til Medier24. 

Glomnes forteller at den ligger an til å bikke én million avspillinger i løpet av uka. 

Powered by Labrador CMS