Arve Henriksen, redaktør i Hyttemagasinet til Aftenposten.
Arve Henriksen, redaktør i Hyttemagasinet til Aftenposten.

#Sommerpraten

Redaktør i Hyttemagasinet til Aftenposten trodde han tok opptak - Kom tilbake uten lyd

Arve Henriksen kommer med råd til alle faste ansatte i sommer: – Vær alltid snill med sommervikarene, en dag er de plutselig blitt sjefen din.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er redaktør i Hyttemagasinet til Aftenposten, Arve Henriksen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Hjemmekontor og Korona er vel uunngåelig. Likevel vil jeg nevne at Hyttemagasinet kom med nytt design og nytt innhold i januar i år, et halvt år etter at jeg overtok som redaktør. Det var en krevende, men morsom tid. Så langt har responsen vært over all forventning. Det er nesten skummelt å si det, men vi har nytt godt av at pandemien har ført til et nærmest eksplosivt hyttemarkedet. Ellers er det hyggelig å se hvordan mediebruken har økt i denne perioden.

– Hva er årets flause til nå?

– Det er vel ikke til å komme unna mange av våre folkevalgte som har vært opptatt av å tale smittevernets sak, mens de på privaten åpenbart har glemt hva de selv har oppfordret alle andre til. Erna er absolutt ikke den eneste som har kommet litt skjevt ut her.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Jeg savner kontorfellesskapet. Selv om det har gått fint å produsere Hyttemagasinet fra hjemmekontor, så er det ingen tvil om at den spontante praten med kolleger er viktig. I fremtiden blir det nok en mer hybrid variant.

– Hva gjør du i sommer?

– Foruten at jeg ferierer på egen hytte i Valdres, og en tur til både Trøndelag og Stavanger, så kombinerer jeg ferie med å lage litt hyttereportasjer til bladet. Det er en av fordelene med denne jobben. Jeg får dyrket min lidenskap for hytte- og friluftsliv i embeds medfør.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg klarer nok aldri helt å koble av, så nettaviser er jeg innom hver dag. Men TV blir det lite av, mest radio.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Garantert mange, men kan nevne gangen jeg skulle intervjue arkitektnestoren Niels Torp i forbindelse med at de hadde tegnet det nye operasjonssenteret til Kinas nest største flyselskap. Niels er en pratsom herremann, så jeg tok opp intervjuet på lydbånd på mobilen og skrev kun stikkord underveis. Etter halvannen time kom jeg tilbake til Akersgata, uten en lyd på mobilen.

– Da var det bare å legge seg helt flat og spørre om vi kunne gjøre intervjuet på nytt. Torp tok det på strak arm. Et intervju på halvannen time ble da til to timer i stedet, denne gangen med backup opptaker. Alle var like blide.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær nysgjerrig og ikke vær redd for å komme med ideer. Kreative sommervikarer blir lagt merke til. Til slutt et råd til alle faste ansatte, og da siterer jeg min gamle kjære sjef i kulturavdelingen i Aftenposten, Sarah Sørheim, som sa: Vær alltid snill med sommervikarene, en dag er de plutselig blitt sjefen din.

Powered by Labrador CMS