Kulturredaktør Sarah Sørheim i Aftenposten
Kulturredaktør Sarah Sørheim i Aftenposten

M24TV: 

Sarah Sørheim forlater Aftenposten. Blir nyhets­redaktør i NTB

39-åringen forlater jobben som kulturredaktør i Aftenposten, men får fortsette med «Aftenpoden».

Publisert

Saken oppdateres.

Medier24 kunne onsdag morgen melde at Sarah Sørheim (39) blir NTBs nye nyhetsredaktør, noe nyhetsbyrået selv kunne bekrefte i en pressemelding senere onsdag morgen. 

– Jeg har takket ja til det som for meg er den mest spennende nyhetsjobben man kan ha akkurat nå, sier Sørheim til Medier24. 

Ansatte i NTB og Aftenposten skal ha fått beskjed onsdag morgen, etter det Medier24 erfarer.

– Et fyrverkeri av en dame

Sørheim jobber i dag som kulturredaktør i Aftenposten. Hun kom til jobben fra stillingen som leder for «Etter Børs» i Dagens Næringsliv. Før det var hun kulturredaktør i Klassekampen.

Hun møter oppgavene hun står foran med både ydmykhet og entusiasme, forteller hun selv. Samtidig er hun klar på at oppdraget i de to jobbene er mye av det samme: 

– Kjernen er den samme: Verne om kvalitetsjournalistikken og videreutvikle den, men det er en annen jobb og en annen redaksjon, og det var riktig for meg å gjøre det skiftet nå, sier hun. 

NTB-sjef Mads Yngve Storvik er svært fornøyd med signeringen. 

– Hun er et fyrverkeri av en dame og en fantastisk leder, som har bevist at hun kan levere i de redaksjonene hun leder, sier han til Medier24. 

Sørheim sier at det var et enkelt valg å ta, og Storvik forteller at han er strålende fornøyd med å kunne hente Sørheim til NTB. 

– Det er en strålende signering, som gjør at når jeg nå skal ha noen dager vinterferie, så legger jeg meg med et smil om munnen, sier Storvik. 

Sørheim begynner i NTB «i løpet av våren», ifølge meldingen. 

Fortsetter med «Aftenpodden»

De siste årene har hun ledet Aftenpostens populære podkast «Aftenpodden» sammen med avisas politiske redaktør Trine Eilertsen og Aftenpostens Lars Molteberg Glomnes. 

Hun skriver selv på Facebook at hun kommer til å fortsette å lage «Aftenpodden». Det bekrefter hun også overfor Medier24. 

– Jeg får fortsette med «Aftenpodden», sier hun. 

Sørheim har tidligere jobbet som kulturjournalist i medier som NRK, Dagbladet og Radio Nova.

Powered by Labrador CMS