Silje Kampesæter gir seg som Midtøsten-korrespondent for Aftenposten. Vender tilbake til frilanslivet

Sier opp kontrakten ett år før tida, etter et turbulent år som stringer for avisa.

Publisert Sist oppdatert

Silje Rønning Kampesæter gir seg som Aftenpostens korrespondent i Midtøsten, etter eget ønske. Dette kunngjorde hun på Facebook torsdag, og bekrefter overfor Medier24.

Det skjer hun etter et turbulent år, som blant annet innebærer at hun ble kastet ut av Tyrkia - og fortsatte stringervirksomheten fra Amman.

Nå skal Kampesæter flytte til London, og fortsette som frilanser med base i England. Men også med Midtøsten som «mål» for frilansingen.

Når hun nå sier opp kontrakten, er det ett år før den opprinnelig gikk ut. 

- Nå flakser jeg videre til London for å gå tilbake til frilansingen igjen. Akkurat nå passer det livet mitt bedre, skriver hun på Facebook.

- Har avgjørelsen sammenheng med kuttprosessene i avisa akkurat nå?

- Nei, det har det ikke. Jeg tok denne avgjørelsen i sommer, lenge før det ble kjent at det måtte kuttes. Men det blir interessant å se hva som skjer med stillingen videre.


LES OGSÅ:

Lærerikt, men intenst og tøft år

Til Medier24 beskriver 27-åringen at det har vært et utrolig år - «på godt og vondt» - siden hun begynte korrespondentvirksomheten i fjor høst:

- Det har vært intenst og utfordrende. Men det har vel også vært et av de mest lærerike årene i løpet av mitt ikke så veldig lange liv og jeg ville ikke vært foruten, selv om jeg nå har bestemt meg for å slutte, sier hun.

- Hvorfor gir du deg?

- Det er nok veldig sammensatt hvorfor jeg slutter, men i grove trekk dreier det seg om at det er intenst og veldig tøft å bo i regionen alene. Det er vanskelig å finne en balanse, sier Kampesæter.

- Det siste året har jeg hatt ansvar for at Aftenpostens lesere får god og riktig informasjon om hele regionen. Det tar jeg ikke lett på.

- Og jeg kunne ikke på samme måte ta avbrekk for å hente energi hos venner og familie når det passer meg - slik som jeg kunne som frilanser, fortsetter hun.

Redd for å miste interessen

Silje Rønning Kampesæter sier også at hun fryktet å miste motivasjonen og interessen for fagfeltet hun skulle dekke.

- På slutten begynte jeg å lure på om jeg faktisk hadde mistet interessen for internasjonal politikk, for Midtøsten og for mennesker, forteller hun.

Og legger til:

- Da jeg sa opp kom interessen tilbake med én gang, derfor kommer jeg til å flytte inn med min forlovede i London, og bruke det som base til å fortsette med frilansingen fra Midtøsten.

Powered by Labrador CMS