Jakob Semb Aasmundsen

Jakob Semb Aasmundsen fast ansatt som kulturjournalist i Aftenposten

– Om jeg hadde måttet lage «journalistikk» på kjærlighetsrykter mellom deltakere i et realityprogram, hadde jeg heller valgt å ikke være journalist, sier Semb Aasmundsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Jakob Semb Aasmundsen (26) har fått fast jobb i Aftenposten som kulturjournalist. Han har jobbet i avisen siden januar 2020, først som Si ;D-ansvarlig, etterfulgt av nekrologansvarlig og kulturjournalist. Det siste halve året har han vært kun kulturjournalist.

– Jeg er så stolt over å få fortsette i Aftenposten! Da jeg kom inn dørene i Akersgata 55 for litt over to år siden, skjønte jeg at jeg ønsket å bli værende. Jeg ble tatt imot med åpne armer av journalister i alle aldre, i alle avdelinger. Jeg har gitt absolutt alt jeg har, og nå er jeg så heldig at jeg får bli i rollen som kulturjournalist, sier han.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

Semb Aasmundsen har tidligere jobbet i Tønsberg Blad og har en bachelorgrad i Globale utfordringer fra Nederland. Han har også skrevet boken «Fri? Fanget i en seksuelt frigjort tid».

– Aftenposten opererer med et utvidet kulturbegrep. Vi ønsker å dekke de viktigste kultur-, idé- og samfunnsdebattene i Norge. Det siste året har jeg skrevet om ekstremisme, subkulturer, ytringsfrihet og mye annet. Om jeg hadde måttet lage «journalistikk» på kjærlighetsrykter mellom deltakere i et realityprogram, hadde jeg heller valgt å ikke være journalist, sier han og legger til:

– Jeg er derfor takknemlig for at jeg får jobbet et sted som løfter kulturdebatter og kulturlivet på en grundig, kritisk, forklarende og intelligent måte.

Powered by Labrador CMS