Vegard Venli.
Vegard Venli.

Vegard Venli (34) forlater NRK - nå skal han grave for Aftenposten

Den prisbelønte gravejournalisten bytter ut Marienlyst med Akersgata.

Publisert Sist oppdatert

Den prisbelønte gravejournalisten Vegard Venli (34) slutter i NRK og går til Aftenposten, opplyser sistnevnte mediehus.

Det var Journalisten som omtalte overgangen først.

– Aftenpostens satsing på undersøkende journalistikk har imponert meg. Da jeg ble spurt om å søke meg til dette miljøet, kjente jeg at dette er et tog jeg bare måtte hoppe på. Avisen har en bunnsolid redaksjonell profil, og måten gravingen presenteres på, ligger etter mitt syn helt fremme i norsk sammenheng, sier Venli.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

Han legger også ti:

– Så jeg vil jeg også få frem at jeg er veldig takknemlig for tiden jeg har fått i NRK. Jeg har fått muligheten til å lande avsløringer med noen av bransjens aller beste og blitt kjent med fantastiske folk. Men man kan jo bare jobbe en plass om gangen. Nå gleder jeg meg stort til å grave videre i Aftenposten.

Venli har profilert seg som gravejournalist over flere år, og ble først et kjent navn i bransjen i Kommunal Rapport. Seinere har han vært innom Dagbladet og sopet med seg Data-SKUP og SKUP-diplom.

I 2016 vant han Den store journalistprisen.

Ifølge Aftenposten vil han tiltre sin nye stilling «til våren».

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen sier dette om sin nye gravejournalist:

– Vegard utmerker seg som en dyktig og idérik gravejournalist, som kan forvaltningen i Oslo. Han er en kapasitet på innsyn og har de siste årene utviklet seg innen datastøttet journalistikk og programmering. Vi er svært glade for å ha fått ham på laget og er sikre på at han vil løfte og styrke Aftenpostens posisjon i Oslo, sier hun.

Powered by Labrador CMS