Illustrasjonsfoto, Scanpix
Illustrasjonsfoto, Scanpix

Kjærlighet på arbeidsplassen

Schibsted kåret til arbeids­plassen med flest single og mest flørting: – Tiltrekker oss mange attraktive folk

En uhøytidlig kartlegging av datingapp-bruk på 15 norske arbeidsplasser konkluderer med at Schibsteds lokaler i Akersgata er arbeidsplassen med flest single – og mest flørting.

Publisert

Datingappen Happn har som formål å sette deg i kontakt med mennesker du passerer, det være seg på gata, i borettslaget eller på jobb. 

Selskapet bak appen har tatt for seg 15 store norske arbeidsgivere, og målt mengden aktivitet i det geografiske området der arbeidsgiverne holder til. Resultatet er at Schibsted både har flest single (flest aktive brukere av appen) og mest flørting (flest matcher gjennom appen).

Det skriver Happn selv i en pressemelding. 

– Tiltrekker oss attraktive folk

Jennifer Faura, PR- og kommunikasjonssjef i happn, forklarer at dette er en type undersøkelse de har utført før, men at de ikke har gjort det på arbeidsplasser tidligere.

– Vi har gjort lignende undersøkelser med for eksempel treningssenter og universiteter tidligere, men ikke med fokus på arbeidsgivere eller bedrifter.

Medier24 understreker at det kun er snakk om antall personer i området som bruker appen Happn, og tallmaterialet kan sånn sett ikke sies å vise et fullstendig bilde av antall flørtende single i Akersgata 55.

– Haha, et artig PR-stunt fra Happn, om ikke annet. Jeg observerer at det er relativt store arbeidsplasser med mange ansatte som ligger i toppsjiktet, det kan jo være en rasjonell forklaring på resultatet, sier kommunikasjonsdirektør i Schibsted Camilla Kim Kielland, når Medier24 presenterer henne for Happns funn

Camilla Kim Kielland, kommunikasjonsdirektør i Schibsted sier Schibsted tiltrekker seg attraktive folk.
Camilla Kim Kielland, kommunikasjonsdirektør i Schibsted sier Schibsted tiltrekker seg attraktive folk.

På spørsmål om hvorvidt Schibsted er en god arena for flørting svarer hun følgende:

– Hvor mange som har «funnet hverandre» i Akersgata fører vi ingen statistikk på, heldigvis, men jeg opplever jo at vi er en attraktiv arbeidsplass som tiltrekker oss mange attraktive folk. Og at noen innimellom «finner tonen» skulle nesten bare mangle.

– Opplever Schibsted at flørting kommer i veien for arbeidet?

– Så vidt meg bekjent er flørting ikke et stort problem, verken i kantinen eller andre steder. Tvert imot tror jeg at god stemning - også på tvers av etasjene - gjør oss enda bedre i det lange løp.   

– Mange i VG som er både kjæreste og gift

Schibsted holder til i Akersgata 55, i samme bygg som avisene Aftenposten og VG, som også eies av Schibsted. Klubbleder i VG Tor-Erling Thømt Ruud oppleved heller ikke at flørting på arbeidsplassen er noe problem, men synes det er hyggelig at VG ifølge Happn er på flørtetoppen.

– Det er ingen uvanlig tradisjon at en møter hverandre på jobb, og vi har mange i VG som er både kjærester, og gift.

Det at det angivelig er så mange single, tror han kan handle om arbeidsinnsatsen i avisen.

Klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud tror hardt arbeid er grunnen til at det er mange single i Akersgata.
Klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud tror hardt arbeid er grunnen til at det er mange single i Akersgata.

– En kan jo tolke det på alle slags mulige måter. Folk er glad i jobben sin, og jobber mye, og da kan en treffe folk i jobbsammenheng. Kanskje er det et tegn på at vi jobber for mye og ikke har tid til å møte folk utenfor A55. Det er jo et signal.

– Opplever VG at flørting kommer i veien for jobb iblant?– Nei.

 – Naturlig at det oppstår søt musikk

Stabsjef i Aftenposten Morten Andersen avkrefter også at flørting kommer i veien for jobb, men avslår ikke at romanser kan oppstå.

– Det er naturlig at det kan oppstå søt musikk på en stor arbeidsplass. Schibsted er et stort konsern der ansatte er i kontakt på tvers av fagområder og landegrenser. Om det er mer eller mindre flørting her i Aftenposten enn andre steder, skal jeg ikke si noe sikkert om, men det er et faktum at det finnes noen parforhold i bedriften. 

–Kantina i Akersgata deles av flere, deriblant konkurrentene Aftenposten og VG. Tror du det er her det oppstår søt musikk?

– Med all respekt for kokkene i Akersgata 55: Jeg tror ikke kantina er en plussfaktor i folks romantiske liv.

Både Andersen fra Aftenposten og Thømt Ruud fra VG understreker at det finnes retningslinjer for parforhold i bedriften, som slår fast at en part i et forhold ikke skal være sjefen til den andre. 

I begge kåringene til Happn var Schibsted etterfulgt av Posten og DnB.

  • For ordens skyld: Journalist Henrik Giæver er tidligere ansatt i VG, men benyttet seg ikke av Happn mens han var ansatt. Det er Ole Alexander Saue som har gjennomført intervjuet med VGs klubbleder. 
Powered by Labrador CMS