Trine Eilertsen blir ny sjefredaktør i Aftenposten: – Jeg er stolt, glad og litt fylt av alvor

Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen rykker opp. – Det er et privilegium å starte i en sånn jobb – i et hus som er i så god stand som Aftenposten, sier hun til Medier24. 

Torsdag ble Trine Eilertsen (50) presentert som ny sjefredaktør i Aftenposten under et allmøte som begynte klokken 12. Medier24 får også opplyst at avisen hadde styremøte torsdag morgen.

– Jeg er stolt, glad, og så blir jeg litt fylt av alvor med ansvaret og alt vi skal i gang med, sier Trine Eilertsen til Medier24.

– Det er et privilegium å starte i en sånn jobb – i et hus som er i så god stand som Aftenposten. En skal ikke overvurdere revolusjonen vi har gått gjennom de siste 5–6 årene ved å snu hele forretningsmodellen på hodet, legger hun til.

Se intervju med Trine Eilertsen her:

 

– Bunnsolid medieleder

Hun går fra stillingen som politisk redaktør, og tar over sjefsstolen etter Espen Egil Hansen, som har vært redaktør siden 2013.

– Jeg har sagt i dag at det ikke blir noen ny revolusjon. Vi skal videreføre utrolig mye godt arbeid. Jeg har sittet i ledelsen i fem år, så jeg kjenner dette ut og inn. Vi har mye fint å bygge videre på, og redaksjonen har vist at de kan og vil omstille seg.

Siv Juvik Tveitnes, styreleder i Aftenposten, og konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted, er fornøyd med ansettelsen. Hun kommenterer det slik overfor egen avis:

– Jeg er utrolig glad for at Trine Eilertsen har takket ja til jobben med å lede Aftenposten videre. Hun er en bunnsolid medieleder med lang erfaring, og hennes sterke stemme i offentligheten engasjerer svært bredt. Hun er dessuten en tydelig leder, og kombinasjonen av disse egenskapene er jeg sikker på at vil komme Aftenposten til gode.

 

Fortsetter med Aftenpodden

Eilertsen har de siste årene blitt en svært profilert stemme i norsk politikk, spesielt som deltaker i podkasten «Aftenpodden». Det skal hun fortsette med.

– I utgangspunktet har jeg tenkt å prøve å fortsette i Aftenpodden. Så håper jeg at jeg ikke blir helt irrelevant av å ikke følge politikk så nøye som jeg har gjort.

Nå gjenstår det å finne en erstatter som politisk redaktør.

– Det skal jeg begynne å jobbe med nå. Vi må få inn en med sterk stemme og som kan dra meningsjournalistikken videre. Det håper jeg å ha avklart om ikke altfor lenge.

Eilertsen er tidligere ansvarlig redaktør i Bergens Tidende, men har vært politisk redaktør i Aftenposten siden 2014.

Trine Eilertsen
Trine Eilertsen

Kilder forteller til Medier24 at nyheten skal ha blitt mottatt med «endeløs applaus» på allmøtet.

Det var 9. desember Aftenposten annonserte at Espen Egil Hansen gir seg som sjefredaktør i avisa. Han går til en direktørstilling i Schibsted, konsernet som blant annet eier Aftenposten og VG.

Samtidig annonserte styreleder i Aftenposten Siv Juvik Tveitnes at de ville jakte en etterfølger til Hansen internt i Schibsted-systemet. 

Powered by Labrador CMS