Aftenposten mangler 13 på målet om 40 stillinger i høstens nedbemanning. Det betyr styrte sluttpakker

Og i verste fall kan det bli oppsigelser, bekrefter sjefredaktør Espen Egil Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en pressemelding fra Aftenposten opplyser mediehuset at det mangler 13 på målet om en nedbemanning av 40 stillinger:

  • 20 har inngått avtale om AFP.
  • 7 har tatt i mot og fått sluttpakke.

Dermed går det mot styrte sluttpakker, eller i verste fall oppsigelser. Det opplyser sjefredaktør Espen Egil Hansen:

- Vi har gjennomført den frivillige runden etter sterkt ønske fra redaksjonsklubben. Når vi ikke kom i mål med frivillighet må vi jobbe videre med såkalte styrte sluttpakker.

- I praksis betyr det at ledelsen først innplasserer dem som skal bli med videre og deretter tilby sluttpakker direkte til dem som må slutte. Dersom vi ikke kommer til enighet er oppsigelser en siste utvei, som vi håper å unngå.

- En krevende situasjon 

- Det er en krevende situasjon for alle parter. Ansatte i Aftenposten er svært engasjert i arbeidsplassen og i den jobben vi gjør for våre lesere.

- Det er de færreste medarbeiderne som ønsker å slutte. Den økonomiske situasjonen er likevel slik at det er nødvendig å redusere kostnadene for å sikre Aftenposten på lang sikt, sier Espen Egil Hansen videre

I meldingen opplyses det at «ledelsen og klubbene har drøftet hvilke kriterier som skal ligge til grunn for hvem som skal slutte», men mediehuset sier samtidig at det er ledelsen som nå må foreta selve utvalget.  

- De neste ukene blir veldig krevende. Jeg er opptatt av at prosessen videre må være god. Så langt har klubben hatt en god dialog med ledelsen. Jeg håper det blir sånn også i fortsettelsen, sier klubbleder Frank Lynum i meldingen.

Skal prioritere tydeligere

Da kuttene ble varslet, sa sjefredaktør Hansen samtidig at mediehuset nå skal jobbe med tydeligere prioriteringer av det redaksjonelle innholdet.

Ambisjonen er å skrive noen færre saker på nett, men levere bedre kvalitet og mer dybde.  

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen leder nå arbeidet med å lage en bedre prioritert Aftenposten som følge av at redaksjonen må redusere antall medarbeidere.

- Vi skal prioritere tydeligere de viktigste feltene og fortsatt jobbe metodisk med kvaliteten på journalistikken. Leserne forventer mye av Aftenposten, og er tydelig på at vi skal sette de viktigste nyhetene i sammenheng, gi kunnskap, analyse og mulighet for fri meningsytring.  

- Vi kommer til å lage færre saker digitalt, men med økt kvalitet. I papiravisen har vi ikke planer om å redusere antall saker som følge av nedbemanningen, sier Strøm-Gundersen. 

LES OGSÅ: 

Aftenposten må kutte 40 stillinger – hver femte journalist. Varsler styrt nedbemanning hvis ikke mange nok tar sluttpakke

– Det brenner litt under øyelokkene, skriver Mala Wang-Naveen. Tar sluttpakke og gir seg etter 17 år i Aftenposten

Powered by Labrador CMS