Bryter tausheten: Facebook-topp Sheryl Sandberg med personlig takk til Erna Solberg

Oslo (NTB): Facebook har sendt et brev der de takker statsminister Erna Solberg (H) for engasjementet som bidro til at nettgiganten snudde og likevel ikke fjerner bildet av «napalmjenta».

Publisert Sist oppdatert

– Takk for at du hjelper oss med å gjøre dette riktig, skriver Sheryl Sandberg, som er daglig leder (COO) i Facebook i brevet, som TV 2 har fått av statsministeren.

Sandberg skriver at bildet «Terror of War», som viser ei jente som løper fra napalmbombing under Vietnamkrigen, fortsatt er en viktig påminnelse om krigen.

Facebook har i den siste tiden fått stor oppmerksomhet – spesielt i Norge – på grunn av nettsamfunnets blokkering av det ikoniske bildet fordi det inneholdt nakenhet.

– Vanskelig avgjørelser

– Dette er vanskelige avgjørelser, og vi gjør ikke alltid det riktige. Vi jobber alltid for å vurdere interessene – og sikkerheten – av et så stort og globalt samfunn. Selv med klare regler, er det å gjennomgå millioner av innlegg hver uke utfordrende. Likevel, vi har tenkt å gjøre det bedre. Vi er forpliktet til å lytte til samfunnet vårt og dets utvikling, skriver Sheryl Sandberg.

– Jeg synes det var viktig å bidra i den diskusjonen, og det viser jo at man kan være med å forandre holdningen til et så stort selskap. De opplevde nok dette som ganske ubehagelig, sier Solberg i et intervju med God Morgen Norge på TV 2.

Amme-kritikk

Samtidig får Facebook kritikk for å sensurere råd fra det frivillige hjelpenettverket Ammehjelpen, fordi innleggene inneholder bilder av bryster. Frustrerende, mener ammehjelpere, melder NRK.

– Vi har sett de siste to-tre ukene at Facebook har sensurert oss ammehjelpere i det materiellet vi legger ut i læringsøyemed, sier ammehjelper Camilla Amundsen.

I mars 2015 endret nettsamfunnet retningslinjene for å tillate bilder av amming, etter kritikk for «moralistiske» regler. Amundsen forteller at både Ammehjelpens hovedside og ammehjelpernes personlige Facebook-sider nå blir blokkert hvis de legger ut råd om ammestillinger og problemer som brystbetennelse.

– De må bruke de retningslinjene de selv har laget og forvalte dem riktig, slik at de som må legge ut sånne biler, får lov til det, sier Amundsen.

Powered by Labrador CMS