Helene Skjeggestad (t.v.) og Eirin Hurum.
Helene Skjeggestad (t.v.) og Eirin Hurum.

De skal ut i verden for Aftenposten: Eirin Hurum til Brussel og Helene Skjeggestad tar over Russland

For første gang har Aftenposten flere kvinnelige enn mannlige korrespondenter, melder en fornøyd nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

Publisert

Eirin Hurum blir Aftenpostens nye Europa-korrespondent med base i Brussel. Helene Skjeggestad skal dekke Russland for samme mediehus.

For første gang har Aftenposten flere kvinnelige enn mannlige korrespondenter. Tre av fire blir nå kvinner. I fjor sendte avisa Christina Pletten til USA, og Tor Arne Andreassen til Midtøsten.

- Korrespondentene skal gi abonnentene våre innsikt i vesentlige og pågående samfunnsendringer i Europa. Vi har også som ambisjon å gi leserne økt forståelse for Russland fra innsiden, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, i en melding.

Eirin Hurum (53) erstatter Øystein Langberg i Europa. Hun er i dag nyhetssjef i Aftenposten. Hurum var Aftenpostens korrespondent i London i perioden 2009 til 2013. Hun har bred journalistisk erfaring, blant annet fra A-magasinet, økonomiredaksjonen og fra flere lederstillinger i Aftenposten.

Hun har solid kunnskap om Europa og er opptatt av å gi leserne analyser og historier som berører og opprører.

Helene Skjeggestad (32) etterfølger Per Anders Johansen i Russland. Hun er i dag kommentator i Aftenposten. Skjeggestad har mastergrad i russlandsstudier, snakker språket flytende og har bodd i Russland i flere perioder.

Hun ønsker å ta med seg Aftenpostens lesere i jakten på en stadig bedre og mer utfyllende forståelse av Russland.

 

Powered by Labrador CMS