78 leserinnlegg på trykk: Aftenposten med 32 siders #debattspesial

Publiserte alle tilsendte leserinnlegg fra det siste døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Avisene beskyldes ofte for å refusere leserinnlegg og nekte folk å komme til orde - men onsdagens utgave av Aftenposten vil nok de færreste kritisere for noe slikt:

I morgendagens avis har avisa et eget 32 siders bilag med alle tilsendte leserinnlegg denne dagen.

- I dagens utgave av Aftenposten publiserer vi samtlige innlegg og kronikker vi ble tilbudt mellom klokken 12 mandag og klokken 15 tirsdag, skriver debattredaktør Erik Tornes i kommentaren som innleder bilaget.

Og han fortsetter:

Vanligvis må vi av hensyn til plassen (i papir) og oppmerksomheten (digitalt) takke nei til mange gode tekster hver dag. I dagens avis har vi hatt plass og mulighet til å svare ja takk til alle. Forhåpentlig hjelper det oss til å speile Norge litt bedre.

Tornes snakker blant annet om hvordan alle har ytringsfrihet her i landet - men at dette bare blir en teoretisk form for ytringsfrihet, dersom den som ytrer seg ikke også har et publikum.

Og skriver blant annet:

Derfor er det viktig at Nordlys har lykkes med sin nordnorskdebatt.no. Derfor er det fint at Adresseavisen nå skal gjøre mer på meningsstoffet. Derfor er det flott at NRK Ytring har vært en suksess. Derfor er det bra at Facebook i stadig større grad fungerer også som et diskusjonsforum.

Og derfor er det viktig at Aftenposten fra nyttår har styrket sin debattsatsing.

Debattspesialen blir nemlig ikke bare et «blaff»: Tornes varsler blant annet flere skribenter, mer langlesing og nye spalter.

For ordens skyld: Medier24 har en redaksjonell stoffutveksling med Aftenposten, men har selvsagt ingenting med denne satsingen å gjøre. 

Powered by Labrador CMS