Alstadheim 2

Kjetil B. Alstadheim blir Aftenpostens nye politiske redaktør

– Nå dukket det opp en mulighet til å prøve meg på et nytt sted og prøve meg i en bredere avis med et større publikum, sier Alstadheim til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kjetil B. Alstadheim er ny politisk redaktør i Aftenposten. Det melder Aftenposten selv fredag formiddag. 

Alstadheim kommer fra samme stilling i Dagens Næringsliv, der han han jobbet i 23 år. Han har vært politisk redaktør siden 2014. 

Alstadheim var en av fem kandidater som Medier24 torsdag spådde kunne bli ny politisk redaktør.

– Jeg har vært der i 23 år. Nå dukket det opp en mulighet til å prøve meg på et nytt sted og prøve meg i en bredere avis med et større publikum, sier Alstadheim til Medier24. 

For tidlig med programerklæring

Han jobbet som politisk kommentator i DN før han ble redaktør, og har tidligere jobbet som politisk journalist i samme avis, samt Aftenposten og Klassekampen. 

Alstadheim forteller at det kommer til å bli vemodig å forlate gode kollegaer i Dagens Næringsliv. 

– Jeg er ikke så vant til å bytte arbeidsgiver, sier han og humrer. 

Alstadheim er kjent for sin presise penn og har blant annet mottatt Den store journalistprisen og Riksmålsforbundets gullpenn for sine skriftlige bidrag.

På spørsmål om hva han tror blir de største endringene med han bak roret i Aftenpostens kommentaravdeling, svarer han at det er litt for tidlig å si noe om. 

– Jeg tror ikke jeg skal komme med en programerklæring nå, sier han. 

I 2018 ble han også kåret til «Årets redaktør» av Oslo redaktørforening. Men hva var egentlig høydepunktene gjennom 23 år i DN? 

– Jeg har ikke begynt å gå ned «memory lane» enda. Men det har vært et utrolig privilegium å være en del av det journalistiske miljøet i DN. Så er det klart at sakene om #metoo og varslene i Arbeiderpartiet mot Trond Giske var veldig spennende å jobbe med journalistisk, sier han.  

– En fenomenal forsterkning

Kjetil Alstadheim blir politisk redaktør i Aftenposten

Han overtar jobben etter Trine Eilertsen, som før jul ble presentert som Aftenpostens nye sjefredaktør

Hun er glad for å ha sikret seg Alstadheims signatur.

– Med Alstadheim får vi en fenomenal forsterkning av kommentaravdelingen vår. Han er ikke bare usedvanlig godt orientert. Alstadheim er også en av landets skarpeste og beste skribenter, sier Eilertsen til Aftenposten.

Og fortsetter:

– Aftenposten kunne ikke fått en bedre politisk redaktør, og jeg ser frem til at vi skal løfte Aftenposten som kommentar- og meningsavis.

Det er foreløpig ikke avklart når Alstadheim tiltrer i sin nye jobb i Aftenposten. 

Sjefredaktør Trine Eilertsen er glad for å ha sin etterfølger på plass.
Powered by Labrador CMS