Tidligere USA-korrespondent Christina Pletten blir kommentator.
Tidligere USA-korrespondent Christina Pletten blir kommentator.

Christina Pletten er ansatt som kommentator i Aftenposten

Christina Pletten går fra stillingen som nyehtsjournalist til å bli kommentator i Aftenposten.

Publisert

Det opplyser politisk redaktør Trine Eilertsen om i en intern e-post Medier24 har fått tilgang til. 

«Christina har bred og lang erfaring. De fleste kjenner henne fra tiden i USA. I tillegg har hun vært innom en haug med tema i nyhetsjournalistikken, og hun har jobbet med og ledet featurejournalistisk arbeid i flere år. Christina er idérik, analytisk, original og formidler godt.», skriver Eilertsen i e-posten. 

– Det er veldig stas. Det er kjekt å få prøve seg på en ny arena. Jeg har jobbet med journalistikk lenge, men dette blir et nytt format for meg, sier Pletten til Medier24. 

Hun medgir at hun går inn i rollen som kommentator med ærefrykt.

– Selvsagt. Jeg har stor ærefrykt for hele Aftenpostens omdømme og posisjon i norsk samfunnsliv. Man må gå inn i en sånn posisjon med mye ydmykhet. Samtidig er det en stor mulighet for å få løftet frem ting jeg synes er viktig.

Utenrikserfaringen hun har, mener hun vil komme godt med når hun nå skal bli kommentator. 

– Jeg skal jo ha et fokus på utenriks. Det jeg har vært opptatt av i ganske lang tid er å trekke linjer mellom teknologi, økonomi og klima, og å se disse tingene i sammenheng med for eksempel politiske omveltninger, populisme og velgere, og se på disse store endringene som har skjedd i samfunnet de siste 20 årene. 

Pletten var i en periode Aftenpostens stringer i USA, og fikk fast jobb i avisen i 2018, etter å ha jobbet der i tre år. I januar har hun vært tilknyttet avisen i fire år.

Hun har tidligere lang fartstid fra Bergens Tidende, hvor hun blant annet jobbet som featurejournalist og redaksjonell leder.

Politisk redaktør Trine Eilertsen er godt fornøyd med at Pletten tar på seg jobb som kommentator. 

«Pletten tenker riktig og moderne om journalistikk og vil styrke kommentarjournalistikken i Aftenposten. Vi satser på meninger, og da er det et privilegium å få ansette gode folk fra nyhetsmiljøet i huset. Christina er også en medarbeider som løfter sine kollegaer, noe som er viktig i en så liten avdeling.», skriver hun i en tekstmelding til Medier24.

Powered by Labrador CMS