Tor Arne Andressen og Christina Pletten skal dekke Midtøsten og USA for Aftenposten.
Tor Arne Andressen og Christina Pletten skal dekke Midtøsten og USA for Aftenposten.

Aftenposten sender disse to erfarne reporterne til USA og Midtøsten

Christina Pletten og Tor Arne Andreassen får de to ledige korrespondentjobbene. - Mer enn noen gang er det viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen.

Publisert

Christina Pletten (48) og Tor Arne Andreassen (48) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondenter i henholdsvis USA og Midtøsten. Andreassen er fra før fast ansatt i avisa, mens Pletten blir ansatt på stringer-kontrakt. 

- Begge er erfarne utenriksreportere, med spesiell kunnskap om områdene de nå skal rapportere fra, heter det i en melding fra mediehuset.  

- Aftenposten har en sterk utenriksdekning med korrespondenter i Russland, USA, Kina, Brussel og Midtøsten. Mer enn noen gang er det viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen. 

- Vår ambisjon er å kombinere tilstedeværende journalistikk med en analytisk tilnærming, hvor vi setter sammen biter av utviklingstrekk til et større bilde. Eksempelvis var våre folk tidlig ute med å rapportere om de brede folkelige velgeropprørene som ledet frem til Brexit i Storbritannia og valget av Donald Trump i USA. 

 

Lang erfaring fra områdene

Christina Pletten har gjennom mange år som utenriksreporter både i USA og med base i Norge skaffet seg svært bred kunnskap om landet hun skal dekke.  

Hun har jobbet i utenriksredaksjonen i Aftenposten det siste året. Fra 2001 til 2015 var hun ansatt i Bergens Tidende.

- Det er en stor og spennende utfordring å skulle jobbe med USA i det politiske klimaet som råder. Aftenpostens utenriksredaksjon er et fantastisk team å arbeide med, og lager Norges beste internasjonale journalistikk, sier Pletten

Tor Arne Andreassen har vært ansatt i Aftenposten siden 1998 og i hovedsak jobbet med utenriks siden 2001.

Han har spesielt ansvar for å følge med på Midtøsten og Afrika, samt områdene terrorisme og migrasjon. Andreassen har reist mye i Midtøsten og er en av Aftenpostens mest erfarne reportere i konfliktsoner.

- Jeg gleder meg til å jobbe med saker som har global betydning på nært hold i Midtøsten, sier Andreassen.

Andreassen tiltrer ganske snart og Pletten tar over i USA fra 1. august.

    

Powered by Labrador CMS