Cecilie Asker, kulturredaktør i Aftenposten, legger ned Si;D.

Aftenposten legger ned Si;D

Aftenposten skrur om. –  Si;D ble skapt i en tid før sosiale medier var en realitet.

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter kulturredaktør Cecilie Asker overfor Medier24.

-Si;D i sin nåværende form er derfor et avsluttet kapittel. Men Si;Ds målsetning, nemlig at Aftenposten skal engasjere unge, lever i høyeste grad videre, skriver Asker.

Hun forklarer at Aftenposten ønsker å treffe flere unge, og at de derfor er nødt til å være tilstede på de plattformene hvor de faktisk er.

– Si;D var Norges første debattside for ungdom og har siden 2005 vært et viktig forum for ung debatt. Men Si;D ble skapt i en tid før sosiale medier var en realitet, og hvor papiravisen fortsatt var den viktigste plattformen. Brukervaner har endret seg siden den gang, og det må vi også.

Tidligere i år satte Aftenposten ned et prosjekt for å se på hvordan de kunne nå ut til unge både bedre og bredere.

– Dette innsiktsarbeidet viste at vi måtte bli mer synlig på plattformer som unge foretrekker, som Tiktok. Vi så også at unge ikke nødvendigvis skiller mellom sjangre som debattinnlegg og nyheter. Og ikke overraskende foretrekker de videoinnhold, fremfor tekst og bilder, forklarer Asker.

I mars ansatte Aftenposten Jenny Førland, for å jobbe med ungt engasjement. Hun har brukt mesteparten av sin tid på å engasjere unge på Tiktok med skreddersydd Aftenposten-innhold, forteller kulturredaktøren.

Hun legger til at unge debattanter som ønsker å skrive debattinnlegg på Aftenpostens plattformer er fortsatt velkommen til å skrive på de vanlige debattsidene.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS