Fra Aftenposten til PR-selskap: Håkon Borud begynner hos First House allerede på mandag

Den tidligere nyhetsredaktøren i Aftenposten går noe overraskende til kanskje Norges mest kjente PR-selskap First House.

Publisert Sist oppdatert

Det var Dagens Næringsliv som meldte om saken først.

Håkon Borud forteller til Medier24 at han gleder seg stort til å starte opp som rådgiver og mener å kunne dra med seg ny energi og entusiasme fremover.

– Jeg ble litt kjent med noen i  First House etter tiden i Aftenposten og har funnet ut at de har mye å by på. Det sitter tidligere statsråder, toppledere og toppbyråkrater der som har mye kunnskap som jeg kan lære av. Samtidig håper jeg å ha noe å kunne bidra med etter 25 år i mediebransjen, sier Borud.

Borud startet som nyhetsredaktør i Aftenposten i 2014 fra stillingen som ansvarlig redaktør i Drammens Tidene og før det Tønsbergs Blad. Årsaken til at han ga seg i Aftenposten var, etter det Medier24 forstår, «uenighet om den videre retningen».

Overfor Dagens Næringsliv kommenterte sjefredaktør Espen Egil Hansen dette slik: 

– Vi har hatt en diskusjon over et stykke tid. Den har gått på nyhetsredaktørens funksjon og utøvelse. Vi er blitt enige om at han fratrer stillingen og at han slutter i Aftenposten umiddelbart, sa han da det ble kjent at Borud går av.

– Hvorfor ønsker du å jobbe som PR-rådgiver?

– Nå skjer det digitaliseringer i bransje etter bransje og jeg mener å ha innsikt i de mulighetene som ligger der etter å ha stått i kontinuerlig omstilling i mange år i mediebransjen. 

– Hvorfor akkurat First House?

– Jeg liker veldig godt at det jobber en del tidligere ledere i First House som har stått i stormen og lært av det. Dermed har de noe å lære av andre.

– Slik du gjorde på slutten i Aftenposten?

– Som redaktør i halvparten av de 25 årene jeg har vært i mediebransjen, står man i både små og store konflikter nærmest kontinuerlig. Det har jeg lært mye av.

Borud starter i den nye jobben allerede på mandag. Han opplyser til Medier24 at han skal hjelpe kundene til First House med å «forstå den kompleksiteten medienorge befinner seg i og slå gjennom lydmuren».

Powered by Labrador CMS