Fra Aftenposten til PR-selskap: Håkon Borud begynner hos First House allerede på mandag

Den tidligere nyhetsredaktøren i Aftenposten går noe overraskende til kanskje Norges mest kjente PR-selskap First House.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det var Dagens Næringsliv som meldte om saken først.

Håkon Borud forteller til Medier24 at han gleder seg stort til å starte opp som rådgiver og mener å kunne dra med seg ny energi og entusiasme fremover.

– Jeg ble litt kjent med noen i  First House etter tiden i Aftenposten og har funnet ut at de har mye å by på. Det sitter tidligere statsråder, toppledere og toppbyråkrater der som har mye kunnskap som jeg kan lære av. Samtidig håper jeg å ha noe å kunne bidra med etter 25 år i mediebransjen, sier Borud.

Borud startet som nyhetsredaktør i Aftenposten i 2014 fra stillingen som ansvarlig redaktør i Drammens Tidene og før det Tønsbergs Blad. Årsaken til at han ga seg i Aftenposten var, etter det Medier24 forstår, «uenighet om den videre retningen».

Overfor Dagens Næringsliv kommenterte sjefredaktør Espen Egil Hansen dette slik: 

– Vi har hatt en diskusjon over et stykke tid. Den har gått på nyhetsredaktørens funksjon og utøvelse. Vi er blitt enige om at han fratrer stillingen og at han slutter i Aftenposten umiddelbart, sa han da det ble kjent at Borud går av.

– Hvorfor ønsker du å jobbe som PR-rådgiver?

– Nå skjer det digitaliseringer i bransje etter bransje og jeg mener å ha innsikt i de mulighetene som ligger der etter å ha stått i kontinuerlig omstilling i mange år i mediebransjen. 

– Hvorfor akkurat First House?

– Jeg liker veldig godt at det jobber en del tidligere ledere i First House som har stått i stormen og lært av det. Dermed har de noe å lære av andre.

– Slik du gjorde på slutten i Aftenposten?

– Som redaktør i halvparten av de 25 årene jeg har vært i mediebransjen, står man i både små og store konflikter nærmest kontinuerlig. Det har jeg lært mye av.

Borud starter i den nye jobben allerede på mandag. Han opplyser til Medier24 at han skal hjelpe kundene til First House med å «forstå den kompleksiteten medienorge befinner seg i og slå gjennom lydmuren».

Powered by Labrador CMS