Siv Juvik Tveitnes ny styreleder i VG, Aften­posten, BT, Aften­bladet og Fevennen

Konsernsjef Tveitnes i Schibsted News Media tar over som styreleder i alle konsernets store mediehus i Norge.

Publisert

Etter som Siv Juvik Tveitnes ble konserndirektør for Schibsted News Media, tar hun over som styreleder i alle Schibsteds større aviser.

Endringen ble gjort nå i mai og dermed etterfølger hun Torry Pedersen, som hadde vervet som styreleder i alle avisene før hun. Pedersen skal derimot fortsatt sitte i styrene, men som ordinært medlem.

– VG er folkets førstevalg som nyhetsdestinasjon, det er en posisjon vi skal styrke og bygge videre på. Samtidig er mobil brukeropplevelse, fokus på økte digitale inntekter og å sikre god lønnsomhet viktig – så VG kan fortsette å levere uavhengighet, kritisk og viktig journalistikk også framover. Dette er det viktig at styret fortsetter å legge til rette for, sier Tveitnes til Medier24.

– Hvordan blir det å ta over etter Torry?

– Det tror jeg skal gå helt fint. Torry sitter heldigvis fortsatt i styret, så vi skal få glede av hans erfaring og kompetanse i fortsettelsen også. 

– VG har stått i en krise – hvordan ser du på det å bli styreleder i en avis som opplever svekket tillit?

– Det ser jeg fram til. VG har gjort en feil, det har gått utover tilliten, men så skal vi huske at VG også de siste årene har hatt noen av sine beste journalistiske perioder noensinne. De har gått i front og levert undersøkende, kritisk journalistikk – som skaper endringer i samfunnet (som Tolga-saken). VG har en høyst kompetent redaksjon, som skal anerkjennes for det arbeidet.

Tveitnes har jobbet mange år i Schibsted-systemet – blant annet i ulike direktørstillinger i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad før hun havnet i rollen som chief operating officer i Schibsted sentralt fra 2016. 

Powered by Labrador CMS