Aftenposten-sjef Espen Egil Hansen (t.v.) og Torry Pedersen - nå publistisk direktør i Schibsted. Bildet er fra Schibsteds førjulsarrangement i fjor.
Aftenposten-sjef Espen Egil Hansen (t.v.) og Torry Pedersen - nå publistisk direktør i Schibsted. Bildet er fra Schibsteds førjulsarrangement i fjor.

Du vil ikke tro hvor du nå skal få se dette videoklippet med en viral overskrift du bare må klikke på

Videoinnhold fra VGTV skal hjelpe Schibsted-søster Aftenposten og de tre regionavisene i jakten på digitale inntekter.

Publisert

VGs digitale inntekter setter rekord - samtidig som de digitale inntektene til Schibsteds abonnementsmediehus faller.

Nå skal VG-videoer hjelpe søsteravisene.

Tettere samarbeid, med mer deling av stoff mellom avisene, skal bøte på utviklingen, skriver Dagens Næringsliv.

Torry Pedersen gikk fra å være sjefredaktør i VG til å bli direktør med ansvar for alle mediehusene i januar. Han har jobbet med å knytte de fem avisene Schibsted eier i Norge tettere sammen, for å få de digitale inntektene til å stige.

– Etter at jeg begynte i min nye jobb har vi satt ned en gruppe hvor alle redaktørene i VG og de fire abonnementsavisene møtes. Vi er enige om at vi kommer til å gå dit at vi eksponerer stoffet vi lager flere steder, sier Pedersen.

De fire avisene er Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

I Aftenpostens egen TV-avspiller skal man for eksempel kunne se mer og mer VGTV-videoer i tiden som kommer. Inntektene vil da i hovedsak tilfalle Aftenposten, ifølge Schibsted Norge-sjefen Didrik Munch.

– Alt vi gjør er bevisst. Vi ser om vi kan utnytte posisjonen vår på tvers av mediehusene, og spredning på tvers av plattformer. Vi tester det ut, og ser an effekten. Det som funker gjør vi mer av, sier Munch

 

Powered by Labrador CMS