Med 24 timers sammenhengende diskusjon, vil norsk presse sette «verdensrekord i presseetikk»

ARENDALSUKA: Ambisiøst presseprogram under politikernes sesongstart på Sørlandet. Aftenposten med venner er også til stede med «pressebåten».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne uka stimler flere hundre politikere, PR-byråer og store deler av næringslivet til Arendalsuka - med diskusjoner og debatter om politikk og samfunn.

Media er også til stede, både for å dekke arrangementet og for å være en del av det.

Og under årets Arendalsuka inviterer medieorganisasjonene til et helt døgn med aktuelle presseetiske diskusjoner.

- Bli med å sette verdensrekord i presseetikk!, lyder det i invitasjonen fra Norsk Presseforbund.

På podiet stiller redaktører, journalister, politikere, jurister, kommentatorer, Pressens Faglige Utvalg (PFU) og PR-folk.

Alt skjer på Mør midt i Pollen og går direkte på nrk.no.

- Få land, om noen, kan vise til et så sterkt, omfattende og innarbeidet presseetisk system som det vi har i Norge, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund i en pressemelding om arrangementet.

Hun skal stå på scenen 24 timer i ett strekk og lede #ETIKK24.

En samlet bransje står bak

Med på arrangementet er også Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen og Landslaget for lokalaviser.

Om arrangementet skriver bransjen:

- I løpet av døgnet med #ETIKK24 kan du teste deg selv i konkrete, vanskelige saker, du kan diskutere identifisering av frikjente voldtektstiltalte i sosiale medier, innholdsmarkedsføring, høre PR-rådgiverne fortelle hvordan de påvirker den offentlige debatten, bruken av anonyme kilder i politisk journalistikk.

Det vil bli lagt frem en ny undersøkelse om ytringsfrihet i arbeidslivet. Hvis du står opp tidlig fredag morgen, får du også et gratis kurs i presseetikk kl. 05.00 i morgenen.

Aftenposten gjentar «Mediebåten»

Aftenposten er også sterkt til stede på årets arendalsuke, og gjentar fjorårets «Mediebåt».

I år i samarbeid med Nationen og Vårt Land, og fra båten blir det debatter om både Skam, norske medier, det blir Stanghelle-utspørringer og teknologisamtaler.

Powered by Labrador CMS