Med 24 timers sammenhengende diskusjon, vil norsk presse sette «verdensrekord i presseetikk»

ARENDALSUKA: Ambisiøst presseprogram under politikernes sesongstart på Sørlandet. Aftenposten med venner er også til stede med «pressebåten».

Publisert Sist oppdatert

Denne uka stimler flere hundre politikere, PR-byråer og store deler av næringslivet til Arendalsuka - med diskusjoner og debatter om politikk og samfunn.

Media er også til stede, både for å dekke arrangementet og for å være en del av det.

Og under årets Arendalsuka inviterer medieorganisasjonene til et helt døgn med aktuelle presseetiske diskusjoner.

- Bli med å sette verdensrekord i presseetikk!, lyder det i invitasjonen fra Norsk Presseforbund.

På podiet stiller redaktører, journalister, politikere, jurister, kommentatorer, Pressens Faglige Utvalg (PFU) og PR-folk.

Alt skjer på Mør midt i Pollen og går direkte på nrk.no.

- Få land, om noen, kan vise til et så sterkt, omfattende og innarbeidet presseetisk system som det vi har i Norge, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund i en pressemelding om arrangementet.

Hun skal stå på scenen 24 timer i ett strekk og lede #ETIKK24.

En samlet bransje står bak

Med på arrangementet er også Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen og Landslaget for lokalaviser.

Om arrangementet skriver bransjen:

- I løpet av døgnet med #ETIKK24 kan du teste deg selv i konkrete, vanskelige saker, du kan diskutere identifisering av frikjente voldtektstiltalte i sosiale medier, innholdsmarkedsføring, høre PR-rådgiverne fortelle hvordan de påvirker den offentlige debatten, bruken av anonyme kilder i politisk journalistikk.

Det vil bli lagt frem en ny undersøkelse om ytringsfrihet i arbeidslivet. Hvis du står opp tidlig fredag morgen, får du også et gratis kurs i presseetikk kl. 05.00 i morgenen.

Aftenposten gjentar «Mediebåten»

Aftenposten er også sterkt til stede på årets arendalsuke, og gjentar fjorårets «Mediebåt».

I år i samarbeid med Nationen og Vårt Land, og fra båten blir det debatter om både Skam, norske medier, det blir Stanghelle-utspørringer og teknologisamtaler.

Powered by Labrador CMS