Marit Gjellan, Fride Næss Nonstad og Anne Lindholm
Marit Gjellan, Fride Næss Nonstad og Anne Lindholm

Forklart ansetter tre i fast stilling: Marit Eriksdatter Gjellan, Fride Næss Nonstad og Anne Lindholm

Aftenposten fikk over 100 søkere til to stillinger knyttet til podkasten Forklart. Nå er ansettelsene i boks.

Publisert

Marit Eriksdatter Gjellan (31) er ansatt som programleder og Fride Næss Nonstad (26) som episodeprodusent.

– Vi er kjempeglade for å ha rekruttert to så flinke radiofolk! Vi har kunnet velge fra øverste hylle i ansettelsesprosessen, og både Marit og Fride har imponert oss med sin kunnskap om hva god lyd er og hvordan den lages. Det er ingen tvil om at Forklart-lytterne vil få enda bedre lydfortellinger i øret med disse to på laget, sier Karoline Fossland, som er avdelingsleder for lyd i Aftenposten.

Marit er utdannet radiojournalist og kommer fra NRK, der hun har jobbet som radioreporter i nyhetene og med radiodokumentar i P3. Fride er også journalistutdannet og har jobbet som radioprodusent i NRK og podkastprodusent for Monster.

I tillegg ansettes Anne Lindholm (26), som har vært midlertidig ansatt som klipper i Forklart siden sommeren, i fast stilling som episodeprodusent.

– Anne har imponert oss veldig siden hun startet hos oss i høst. Hun har allerede bidratt til å løfte Forklarts lydbilde markant, sier Fossland.

Programleder Andreas Bakke Foss ble rekruttert internt i Aftenposten da Forklart ble startet og skal fortsatt være en del av podkasten.

Siden oppstarten i oktober 2018 har Forklart blitt lastet ned over 15 millioner ganger. Podkasten er nå 5. størst på podtoppen.no, skriver avisen i en pressemelding.

– Forklart har tatt en veldig sterk posisjon i en ung og attraktiv målgruppe. Vi har store ambisjoner om å vokse videre, noe denne oppbemanningen er et uttrykk for, sier utviklingsredaktør Eirik Hammersmark Winsnes.

Powered by Labrador CMS