Carsten Thomassens minnefond får nytt hjem - med en halv million kroner til journalister i konfliktområder

Vel 10 år etter at Dagblad-journalisten ble drept på Serena Hotell får minnefondet ny forvaltning: Overtas av danske International Media Support.

Publisert

Vinteren 2008 døde Dagbladets profilerte journalist og utenriksreporter Carsten Thomassen under angrepet mot Serena Hotell.

Etter hans død ble det opprettet et minnefond i hans navn - med formål å verne om journalisters sikkerhet over hele verden.

Siden har utvalgte styremedlemmer forvaltet fondet, men nå er tiden inne for å gi forvaltningen videre, mener styret.

Tirsdag ble det klart at danske International Media Support (IMS) overtar utdelingen.

Det melder Dagbladet selv. IMS jobber med å støtte lokale medier i konfliktområder, fremmer pressefrihet og hjelper journalister.

Styreleder Tore Bergsaker sier til Dagbladet at det å dele ut penger krever masse research, kompetanse og oppfølging. Nå tror han oppgaven forvaltes enda bedre:

- Vi har holdt på med dette i ti år og tenkte at det er på tide å overlate det til noen som kan gjøre dette mer effektivt. Det er betryggende å overlate det til noen som vi har tillit til, sier Bergsaker.

I forbindelse med overtakelsen har Dagbladets stiftelse og Dagbladet AS bevilget 100.000 kroner hver, slik at det nå står en halv million kroner på fondet.

Powered by Labrador CMS