Papiravisen Nytt i Uka legges ned

Styret i Media Vest AS har besluttet å legge ned den annonsefinansierte gratisavisen Nytt i Uka.

Publisert Sist oppdatert

Gratisavisen Nytt i Uka legges ned. Det melder Media Vest i en pressemelding tirsdag. Den siste papirutgaven vil være 26. juni.

– Den kraftige svikten i annonseinntektene gjør at driftsgrunnlaget dessverre ikke lengre er til stede. Nytt i Uka er blant de siste gratisavisene i landet og til tross for en rekke kostnadsbesparende tiltak de siste årene har selskapet store økonomiske utfordringer, sier styreleder Frank Støyva Emblem.

Morselskapet Sunnmørsposten AS og datterselskapet Media Vest AS er i en fusjonsprosess. En virksomhetsoverdragelse vil finne sted i løpet av kort tid, melder de.

Det vil sikre at den lokale nettavisen AESby.no drives videre, og de ansatt får tilbud om ansettelse i Sunnmørsposten.

– Det har vært viktig for oss at det satses videre på AESby.no, som er en ultralokal nettavis for Ålesund med over 8.000 unike daglige brukere. Nettavisen vil fra 1. juli bli lagt under ledelsen i Sunnmørsposten, og vil bli drevet videre derfra. Det samme gjelder for de ansatte i Media Vest AS, med unntak av dagens redaktør og daglig leder som ikke blir med videre, sier Emblem.

Ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, Hanna Relling Berg, sier hun har respekt for innsatsen de ansatte har lagt ned i Media Vest.

– Nå starter arbeidet med å stake ut den videre kursen for AESby.no sammen med de ansatte, og styrke tilbudet av lokalstoff fra Ålesund, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS