Adrian Nyhammer Olsen (t.v.) og Eivind Fondenes.
Adrian Nyhammer Olsen (t.v.) og Eivind Fondenes.

NRK Hordaland skal bli bedre på næringsliv: Henter Adrian N. Olsen (23) og Eivind Fondenes (35)

Kommer fra Sysla og Bergens Tidende.

Publisert

 – De har den kompetansen vi trenger for å møte strategien til NRK, og for at vi skal bli gode på det vi skal bli gode på. Begge har jobbet med næringslivsjournalistikk, noe vi i NRK Hordaland og hele NRK har som målsetting å bli bedre på, sier Dyveke Buanes, distriktsredaktør for NRK Hordaland. 

Adrian Nyhammer Olsen (23) kommer fra stillingen som journalist i Sysla, og har tidligere vært i Bergens Tidende, NRK Hordaland og TV 2. Han har studert journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet), og var da i praksis ved NRK på Marienlyst. Han har også vikariert der. 

– NRK Hordaland er den beste distriktsredaksjonen i NRK, og et produkt i utvikling. Jeg er ydmyk og glad for å få muligheten til å være med på laget, og være med på å løfte dekningen av fylket. Da jeg så utlysningen var det en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier han til Medier24. 

Nyhammer Olsen begynner i jobben på nyåret. 

Eivind Fondenes (35) jobbet inntil nylig i Bergens Tidende. Før det var han flere år i TV 2 i ulike roller. Han har en mastergrad i journalistikk fra Høgskolen i Oslo (nå OsloMet) og Universitetet i Oslo. 

– Jeg syns jobben virker veldig spennende. Det er varierte oppgaver i NRK, både på nett, radio og på TV. Jeg syns variasjonen er interessant, og så er jo NRK en stor organisasjon – når hele maskineriet er i gang kan det være utrolig spennende, sier han og legger til at han er veldig glad for å ha fått jobben.

Fondenes starter i jobben allerede femte november. 

I tillegg til de to nyhetsjournalistene, har NRK Hordaland ansatt Ragna Lovskar (27) som ny sosiale medier-journalist i et årsvikariat. 

Powered by Labrador CMS