Rune Olsø, profilert Ap-politiker og eiendomsutvikler.
Rune Olsø, profilert Ap-politiker og eiendomsutvikler.

Tirsdag skal PFU behandle ny «monsterklage»: Rune Olsø mener Adresseavisen prøvde å fremstille han som korrupt

- Forhåndsdom og lite tilslørt karakterdrap, heter det i klagen. Hvor bare sammendraget er på 44 sider.

Publisert

Til tirsdagens møte i Pressens faglige utvalg er det ikke mange saker på bordet, men til gjengjeld vil en av dem trolig ta ganske lang tid:

Rune Olsø har en omfangsrik klage på Adresseavisen til behandling. Bare PFUs sammendrag av klagen er på intet mindre enn 44 sider.

Klager gjelder en omfattende artikkelserie om hvordan eiendomsutviklere skla ha overbevist Ap om å regulere et område i Trondheim til boligformål.

- Et idyllisk jordbruksområde i Trondheim ble i rekordfart omregulert til et boligområde med blokker og småhus. Dette er hele historien om de mektige aktørene bak utbyggingen på Overvik, heter det i en av avisens artikler.

Et av avisens hovedpoenger gjennom omtalen er at Rune Olsø både er sentral Ap-politiker og partner i selskapet Staur, som også er medeier i utbyggingsselskapet Overvik Utvikling. Og det hevdes at han skal ha hatt personlige gevinster av utbyggingsprosjektet.

I kjølvannet av omtalen trakk forøvrig Olsø seg som lederkandidat for det nye fylkespartiet Sør-Trøndelag Ap.

 

Peker på sju punkter

I klagen mener Olsø at Adresseavisen har brutt hele sju punkter i Vær Varsom-plakaten:

  • 2.2, om uavhengighet og interessekonflikter
  • 3.2 om kildebredde og opplysningskontroll
  • 4.1 om saklighet og omtanke
  • 4.2 om skillet mellom kommentarer og faktiske opplysninger
  • 4.4 om dekning for titler, ingresser etc.
  • 4.14 om samtidig imøtegåelse
  • 4.17 om redigering av kommentarfelt

- Klager mener at Adresseavisens artikkelserie har etterlatt et sterkt inntrykk av at han er involvert i korrupsjon, uten at dette er dokumentert, heter det i PFUs sakspapirer.

Ifølge Olsø har Adresseavisen «hele tiden hatt en agenda om å avsløre at klager har misbrukt sin politiske innflytelse til egen vinning som eiendomsutvikler».

Klageren sammenligner Adresseavisens dekning med Tore Tønne-saken og stiller følende spørsmål:

«Er det rimelig at en enkeltperson som ikke har begått ulovligheter, men fulgt reglene på samme måte som andre bystyrerepresentanter, skal måtte tåle et så voldsomt angrep over så lang tid fra en enkelt avis?»

Det foreligger også en egen klage fra utbyggingsselskapet Overvik Utvikling til behandling, som omhandler det samme sakskomplekset. Her er sammendraget på bare 22 sider.

 

Dette er sakslista til tirsdagens møte:

Powered by Labrador CMS