Gard L. Michalsen
Adresseavisen får kjeft for ikke å ha ettergått ordføreren - beskyldes for å frykte å bli kalt «høyreavis»
- Vi kan bli enda flinkere til å gå dypere inn i en del saker, innrømmer sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen.
Denne artikkelen er over to år gammel.
I en fersk bok signert flere politikere og kommunikasjonsmannen Knut Røe (også Høyre-mann journ.anm) i Trondheim, anklager sistnevnte Adresseavisen for å ha drevet altfor lite kritisk journalistikk mot ordfører Rita Ottervik (Ap).
Adresseavisen skriver på nyhetsplass om saken der de siterer fra boken «Røde Ritas Regime», hvor Røe skriver:
«Ser vi på Adresseavisens dekning av Ritas regime i Trondheim i 13 år, er det noe som glimrer ved sitt fravær. I strømmen av notiser, reportasjer og kommentarer om tjenesteproduksjon, fagledelse og politikk i Trondheim kommune leter man forgjeves etter systematisk, kritisk journalistikk på hvordan det politiske regimet utøver makt. Undersøkende Adressa-journalistikk på aktiviteten i Rådhuset forekommer, men da er det gjerne fagsjefer som blir ettergått. I den grad Rita blir bedt om å kommentere, sier hun det politiske ledere av hennes kaliber alltid sier i første omgang: Dette er alvorlig, slik skal det ikke være, nå er det viktig at rådmannen snur hver stein og rydder opp. Og så blir det med det. I hele 13 år har Adresseavisen i det store og hele latt det politiske sporet ligge og heller fulgt det faglige»
Adresseavisen siterer Røe videre på at de andre storbyene, Stavanger, Oslo og Bergen naturligvis «ville ha drevet undersøkende journalistikk på et politisk regime som har stålkontroll i en snart en mannsalder».
Han er også kritisk til Adresseavisens monopol, beskylder de for manglende redaksjonell ledelse og om evnen til å være kritisk mot ordføreren har vært frykten for å bli oppfattet som høyreavis, skriver Adresseavisen.
- Kan bli flinkere
Tidligere sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen avviser kritikken og ramser opp en rekke saker der avisen har vært kritisk til den politiske styringen av byen gjennom kritisk og undersøkende journalistikk.
Sjefredaktør Tor Olav Mørseth forteller til egen avis at han er enig i at det er for lite politisk debatt i Trondheim, men at de har tenkt å gjøre noe med det.
- Vi kan bli enda flinkere til å gå dypere inn i en del saker, og derfor har vi også prioritert å styrke den politiske gruppen det siste halvåret, sier Mørseth til Adresseavisen.