Klubbleder Kjersti Fikse Ness i Adresseavisen om sluttpakkene: – Det er en spent stemning på huset nå

I natt gikk fristen ut for å søke sluttpakke i Polaris Media. I konsernets største avis er ting fremdeles uavklart.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent at Polaris Media trolig unngår masseoppsigelser, slik konserntillitsvalgt Ulf Dalheim uttalte tidligere i dag.

I flere av de mindre avisene har de klart å gjøre nødvendige grep for å løse nedbemanningen med frivillighet. Dette innebærer blant annet AFP-pensjoner, sluttpakker eller tilbud om hjelp til utdanning. 

Nå som Polaris Media skal spare rundt 300 millioner kroner fram til 2020, har de varslet at 100 årsverk skal kuttes neste år. Det var knyttet stor spenning til om man klarte frivillighet - og spesielt blant de største bedriftene, som Adresseavisen, Sunnmørsposten og Polaris Trykk Trondheim.

Dette er ikke 100 prosent avklart ennå, bekrefter kilder til Medier24.

I Adresseavisen er det fremdeles spenning til om de klarer å løse det med frivillighet, eller om det går mot styrte sluttpakker eller oppsigelser.

– Spent stemning

Klubbleder Kjersti Fikse Ness opplyser til Medier24 at bildet fremdeles er uklart:

– Det er en spent stemning på huset nå, dagen etter at fristen gikk ut. Dessverre er bildet fortsatt uklart. Det er en del avklaringer som fortsatt må gjøres med tanke på noen sluttpakkesøknader som ligger inne, hvilket det vil jobbes med i dagene som kommer.

– Når det er i boks, kan man regne på hvor nærme vi er målet. Enn så lenge vet vi ikke riktig hvordan vi ligger an, men jeg håper selvsagt i det lengste at vi kommer i mål med frivillige løsninger, sier hun.

– Heldigvis er ledelsen enige med oss tillitsvalgte i at selv om det er satt et måltall på antall hoder, 15-20 årsverk, er det millionene som avgjør om vi når målet eller ikke. Dermed er ikke antallet hoder det eneste avgjørende her, og en del regnestykker må settes opp før vi vet noe med sikkerhet, sier hun.

– Blir feil å si noe før vi har full oversikt

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen forteller til Medier24 at han ikke har det fulle bildet ennå og ønsker ikke uttale seg om de kommer i mål med frivillighet.

– Søknadsfristen på sluttpakkene gikk ut ved midnatt og vi holder på med nødvendige avklaringer, samt at vi behandler søknadene. Dette kommer vi til å gjøre de neste dagene. Ikke før det blir klart, kan vi gjøre opp status og se hvordan vi ligger an og hva som blir neste skritt.

Konserntillitsvalg Ulf Dalheim sier dere trolig unngår oppsigelser, hva er din kommentar til det?

– Vi er nødt til å oppsummere og se hvordan vi ligger an, for vi har ikke den fulle oversikten ennå. Derfor vil det være helt feil av meg å si noe som helst før vi har den hele oversikten. Jeg oppfatter alt annet som spekulasjoner.

Powered by Labrador CMS