Kirsti Husby tar over som ansvarlig redaktør for Midt-Norges største og viktigste mediehus.
Kirsti Husby tar over som ansvarlig redaktør for Midt-Norges største og viktigste mediehus.

Ingen kamp om toppjobben: Kirsti Husby (45) ansatt som sjefredaktør i Adresseavisen

Dermed kan avisa feire 250 år neste uke med sin første kvinnelige sjefredaktør - og akkurat nå bare kvinner i toppledelsen.

Publisert

Styret i Adresseavisen har denne uka ansatt Kirsti Husby (45) som sjefredaktør. 

Det skjer kort tid etter at Tor Olav Mørseth (37) forrige uke valgte å gå av, med umiddelbar virkning, til fordel for ny jobb i DigitalNorway - Toppindustrisenteret AS.

Den nye toppsjefen kommer fra stillingen som nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren, og ble konstituert som sjefredaktør 2. juni.

Kirsti Husby er født i Trondheim, men oppvokst i Bjugn. Hun er utdannet journalist fra Høgskolen i Volda, og har i tillegg en cand. mag. grad fra NTNU med fagene nordisk, fransk og pedagogikk og videreutdannelse i strategi og ledelse ved NTNU.

Husby har arbeidet i Adresseavisen siden 1998, først som økonomijournalist og deretter som nyhetsjournalist.

Fra 2002 var hun reportasjeleder for nyhetsavdelingen i fire år før hun ble nyhetsredaktør fra 2006 til 2012. I 2012 ble hun utviklingsredaktør før hun igjen kom tilbake som nyhetsredaktør i 2015. Husby har vært stedfortredende sjefredaktør siden 2006.

 

Ansatt uten utlysning

Tidligere denne uka meldte Medier24 at det var tillyst et styremøte i mediehuset. Husby fikk også en sterk tillitserklæring fra klubbleder Kjersti Fikse Ness. 

I en pressemelding fra Adresseavisen og Polaris Media heter det at styret fant det riktig å ansette Husby nå - og dermed uten noen full, ny utlysningsrunde av jobben: 

- Med bakgrunn i Husbys lange journalistiske erfaring, hennes dyktighet som redaksjonell leder gjennom en årrekke og som sterkt delaktig i den fine utviklingen Adresseavisen har hatt de siste årene, besluttet styret i Adresseavisen å ansette Husby som ny sjefredaktør i Adresseavisen. Både Stiftelsen Polaris Media og Adresseavisens redaksjonsklubb har avgitt positive uttalelser i forbindelse med ansettelsen, heter det. 

 

- Fortsatt krevende tider

Husby selv kommenterer ansettelsen slik i meldingen: 

- Jeg er stolt og glad for å ha fått tillit til å lede redaksjonen i Adresseavisen i tiden fremover. Vi har fått til mye som vi kan være stolte av de siste årene. Vi har markert oss på viktige journalistiske satsninger og vunnet prestisjetunge priser som Årets avis i fjor og Årets innovasjon i år. Jeg gleder meg til å bygge videre på dette.

- Selv om vi har fått til mye bra de siste årene er det ingen tvil om at vi utfordres av krevende tider i mediebransjen, og at endringer skjer raskt. Vi må fortsatt holde høyt tempo på fornyelse og bli enda flinkere til å utvikle journalistikken på digitale plattformer for å imøtekomme lesernes krav til oss, sier Husby.

- Samtidig er jeg sikker på at det viktigste vi gjør hver eneste dag er å lage journalistikk som betyr noe for leserne våre og som skaper debatt om viktige tema og samfunnsområder, sier den nye sjefredaktøren som tiltrer stillingen i dag.

Polaris-sjef og styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen karakteriserer Kirsti Husby som en dyktig og fremtidsrettet redaktør:

- Husby har hatt en sentral posisjon i Adresseavisens gjennom en årrekke og har opparbeidet seg en posisjon som en av Norges mest anerkjente nyhetsredaktører. Jeg har stor tro på at Husby vil bidra til fortsatt fremgang for Adresseavisen som et av de ledende mediehusene i Norge.

Adresseavisens kolofon lørdag.
Adresseavisens kolofon lørdag.

 

Unik kvinneandel for ærverdig avis

Dermed får Adresseavisen ny sjefredaktør på plass før avisa neste uke skal feire 250-årsjubileet, med gjester fra hele avis-Norge. Både MBL og Norsk Redaktørforening har lagt sine årsmøter til byen. 

Husby blir Adressas første kvinnelige sjefredaktør. Og ikke bare det: Akkurat nå - i hvert fall før sjefredaktøren utnevner eventuelle nye redaktører - er det bare kvinner i Adressas øverste ledelse. Husby vil utgjøre topplederduo sammen med administrerende direktør Tove Nedreberg. 

Saken blir oppdatert.

Powered by Labrador CMS