Kirsti Husby er Årets kvinnelige medieleder

I det prisen deles ut for tjuende gang, er det Adresseavisens første kvinnelige sjefredaktør, Kirsti Husby, som vinner den.

Publisert

De to andre nominerte var Sarah Willand (41), organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV2 og  Marianne S. Kielland (37), sjefredaktør og direktør i Lofotposten. 

I juryens begrunnelse står det: 

«Kirsti Husby har jobbet i Adresseavisen siden 1998, og ble nyhetsredaktør i 2006. Fra 2012 til 2015 var hun utviklingsredaktør. Sommeren 2017 rykket hun raskt opp til jobben som sjefredaktør, da Tor Olav Mørseth sluttet. Adresseavisen og Polaris Media har de seneste årene levert både leservekst og solide økonomiske resultater. Om Årets kvinnelige medieleder, Kirsti Husby, skriver juryen følgende:Årets vinner nyter stor respekt, og omtales som en tydelig leder. En som kan lede både gjennom utvikling og strategi - og med omsorg og blikk for menneskene rundt seg. Hun løfter også fram dyktige kolleger, flere av dem kvinner, både som profilerte journalister, kommentatorer og redaktørkolleger. Hun overtok jobben på kort varsel, og skulle lede videre en redaksjon som har gått gjennom store kutt, tapte inntekter og opplagsnedgang. Det har hun gjort på imponerende vis. Til vekst, flere abonnenter, økte inntekter og ny optimisme. Bak suksessen ligger solide journalistiske prestasjoner, som også har gitt mediehuset flere priser de seneste åra. Adresseavisens første kvinnelige sjefredaktør Kirsti Husby er en særdeles verdig vinner, og i dette tilfellet: Det var på tide!»

Marianne Steffensen Kielland, Kirsti Husby og Sarah Willand på scenen i lag med Ingeborg Volan fra Dagens Næringsliv torsdag.
Marianne Steffensen Kielland, Kirsti Husby og Sarah Willand på scenen i lag med Ingeborg Volan fra Dagens Næringsliv torsdag.

Juryen har bestått av:

  • Juryleder Annika Biørnstad (NRK)
  • Trine-Lise Jagge (Dynamic People)
  • Kirsti Engedal Alfheim (Aller Media)
  • Hanna Relling Berg (Sunnmørsposten)
  • Gard L. Michalsen (E24 Dine Penger).

I vinduet under kan du se opptak av prisutdelingen: 

Powered by Labrador CMS