Kantina i «Adressa-huset» er lett å finne, og
egentlig ganske lett å komme seg inn i. Man må bare godsnakke litt med
resepsjonisten, og så får man komme inn.
Det er godt med plass, og lyst her. I tillegg
har man utsikt mot Royal Garden på motsatt side av elven, så vi får lyst til å
synge Hans Rotmo og «Beste tomta i by`n»(du er heldig du, Per Axel).
Medier24 anmelder medie-kantinene:
Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet
som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.
Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og
restaurant-bransjen. Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut
mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.
Korn-lunsj?
Sjokkerende nok er det verken fire pils, pizza,
biffsnadder eller sodd på menyen. Her har noen glemt å trøndre, rett og slett.
Her er de heller vegetardag og noe vi er litt
skeptiske på, Skuronn temadag. (Skuronn er altså innhøstingen av korn).
Vi er usikre på om dette betyr «mat man spiser
på skuronna» eller om det blir servert korn. Vi har prøvd å sjekke med det vi
hadde av trønderske kilder (inkludert mormor) uten å finne noen faste mattradisjoner,
så her konkluderer vi med at det serveres korn.
Men akkurat den dagen vi er her er det uer. Kan
ikke si at jubelen sto i taket, men plusspoeng for husmannskost kan de sikkert
få.
Selv om vi også må påpeke at det sier litt om hvor
ille økonomien i mediebransjen er at man går for dypvannsfisken som er halve
prisen av torsk. Til sammenligning serverer NRK Tyholt bakt Brosme-filet samme uke.
Skilt-kutt
Men ueren smaker godt. Eller. Den smaker som
uer.
Her kommer også det negative med vekt-pris. For
her føler vi at vi betaler for skinn og bein, for her serveres fisken på
gammeldags vis (det kuttes kostnader må vite, man har da ikke råd til filet).
Det er en helt grei salatbar, men som i likhet
med andre kantiner vi har besøkt, mangler det salat. Men fine mikssalater, og
greit med brødmat.
Betjeningen er også av det hyggelige slaget,
noe som bare skulle mangle når det oser trønder-jovialt av dette stedet.
Allergen-merkingen er nesten litt vanskelig å
oppdage. For kuttene i Polaris har også berørt skilt-budsjettet i kantinen. Så
her blir navn og allergier skrevet med tusj rett på benken.
Men selv om det er et stykke igjen før kantinen
ved Nidelva får toppscore fra oss, kan de ansatte trøste seg med en kafé rett
utenfor døra, og en brasiliansk kjøttbuffé rundt hjørnet i samme bygg. Da
overlever de nok korn til lunsj.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no