Adresseavisen og Polaris Media går for husmannskost og lettsaltet uer til lunsj

Kantine-anmeldelse:

Adresseavisen: – Her betaler vi for skinn og bein

Noen har glemt å trøndre i Adresseavisen og Polaris Media sin kantine. 

Publisert

I en tid fremover vil Medier24 anmelde kantiner i mediebransjen. Neste ut er Adresseavisen og Polaris Media sin kantine i Trondheim.

Kantina i «Adressa-huset» er lett å finne, og egentlig ganske lett å komme seg inn i. Man må bare godsnakke litt med resepsjonisten, og så får man komme inn.

Det er godt med plass, og lyst her. I tillegg har man utsikt mot Royal Garden på motsatt side av elven, så vi får lyst til å synge Hans Rotmo og «Beste tomta i by`n»(du er heldig du, Per Axel).

Medier24 anmelder medie-kantinene:

Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.

Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og restaurant-bransjen. Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.

Korn-lunsj?

Sjokkerende nok er det verken fire pils, pizza, biffsnadder eller sodd på menyen. Her har noen glemt å trøndre, rett og slett.

Her er de heller vegetardag og noe vi er litt skeptiske på, Skuronn temadag. (Skuronn er altså innhøstingen av korn).

Vi er usikre på om dette betyr «mat man spiser på skuronna» eller om det blir servert korn. Vi har prøvd å sjekke med det vi hadde av trønderske kilder (inkludert mormor) uten å finne noen faste mattradisjoner, så her konkluderer vi med at det serveres korn.

Men akkurat den dagen vi er her er det uer. Kan ikke si at jubelen sto i taket, men plusspoeng for husmannskost kan de sikkert få.

Selv om vi også må påpeke at det sier litt om hvor ille økonomien i mediebransjen er at man går for dypvannsfisken som er halve prisen av torsk. Til sammenligning serverer NRK Tyholt bakt Brosme-filet samme uke.

Skilt-kutt

Men ueren smaker godt. Eller. Den smaker som uer.

Skilt-budsjettet er kuttet i Adresseavisen, så her skrives meny og allergener på benken.

Her kommer også det negative med vekt-pris. For her føler vi at vi betaler for skinn og bein, for her serveres fisken på gammeldags vis (det kuttes kostnader må vite, man har da ikke råd til filet).

Det er en helt grei salatbar, men som i likhet med andre kantiner vi har besøkt, mangler det salat. Men fine mikssalater, og greit med brødmat.

Betjeningen er også av det hyggelige slaget, noe som bare skulle mangle når det oser trønder-jovialt av dette stedet.

Allergen-merkingen er nesten litt vanskelig å oppdage. For kuttene i Polaris har også berørt skilt-budsjettet i kantinen. Så her blir navn og allergier skrevet med tusj rett på benken.

Men selv om det er et stykke igjen før kantinen ved Nidelva får toppscore fra oss, kan de ansatte trøste seg med en kafé rett utenfor døra, og en brasiliansk kjøttbuffé rundt hjørnet i samme bygg. Da overlever de nok korn til lunsj. 

Det er lyst og godt med plass i kantinen på Adressa-huset.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS