Ingeborg Volan blir utviklingsredaktør i Adresseavisen. Kirsti Husby tilbake som nyhetsredaktør

Kvinnesterkt redaktørkorps i Adressa: Tone Sofie Aglen rykker opp til politisk redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Kirsti Husby, Ingeborg Volan og Tone Sofie Aglen er de nye redaktørene i Adresseavisen. Sondre Mikal Alvær er ansatt som HR-leder i redaksjonen.

Det opplyser Adresseavisen i en melding fredag morgen.

Dermed har sjefredaktør Tor Olav Mørseth satt sammen redaktørkollegiet, noe han varslet tidligere i høst.

  • KIRSTI HUSBY er altså ansatt som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder, en posisjon hun også har hatt tidligere.

- Husby er i dag utviklingsredaktør i Adresseavisen, hvor hun de siste tre årene har vært sentral i de fleste større prosjektene i mediehuset, skriver Adressa.

Husby har hatt en rekke lederstillinger i Adresseavisens redaksjon. Hun har blant annet tidligere vært nyhetsredaktør, og har jobbet her siden hun gjorde seg ferdig med journaliststudiene i 1998. Hun har utdanning innen nordisk, fransk og pedagogikk, samt strategi og ledelse.

Husby var også søker til sjefredaktørjobben da Mørseth ble ansatt.

  • INGEBORG VOLAN er ansatt som utviklingsredaktør. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Beta og spesialrådgiver for sosiale medier i NRK.

- Volan har jobbet med nettjournalistikk siden 1999, og har jobbet i en rekke mediehus – blant annet som praktikant i Adresseavisen, skriver mediehuset.

Hun har også tilbrakt noen år i konsulentbransjen, hvor hun har jobbet med digital kommunikasjon. Hun har vært leder for bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association siden 2013, og er utdannet innen journalistikk og økonomi og administrasjon.

  • TONE SOFIE AGLEN er ansatt som politisk redaktør.

- Hun har gjort en lynkarriere i Adresseavisen etter at hun kom til mediehuset som kommentator for to år siden, skriver avisa i meldingen.

Før det har hun jobbet som kommunikasjonsdirektør i SIVA, rådmann i Moskenes kommune og vært kommunalråd i Trondheim kommune.

Aglen har en master i statsvitenskap og nordisk mellomfag, og har i tillegg studert organisasjon og ledelse.

  • SONDRE MIKAL ALVÆR er ansatt som HR-leder redaksjon. Alvær kommer fra stillingen som publiseringssjef.

Han har tidligere blant annet vært redaktør og daglig leder for 100% Fotball og redaktør for 100% Sport, samt ledet større endringsprosjekter i redaksjonen.

Han er utdannet som journalist og innen økonomi, administrasjon og ledelse.

- Alvær blir en del av sjefredaktørens ledergruppe, og en sentral del av HR-miljøet Adresseavisen er i ferd med å bygge opp, skriver avisa.

Erlend Hansen Juvik, som de seneste åra har vært nyhetsredaktør, går nå over i jobb som publiseringssjef.

- Kombinasjon av erfaring og impulser

Tor Olav Mørseth har nå vært sjefredaktør i snart et halvt år, og er tilfreds med å ha redaktørkollegiet på plass:

- Jeg er stolt av å kunne presentere et team med så mye kunnskap og erfaring fra ulike områder. I dette laget har vi en kombinasjon av lang erfaring i Adresseavisen og nye impulser. Vi bygger også et team med mye kompetanse innen teknologi og produktutvikling. Det trenger vi for å bringe Adresseavisen enda et hakk videre, sier Mørseth.

- Samtidig vil jeg gjerne takke gode kolleger som nå slutter som redaktører og går inn i andre roller. De har lagt ned en stor innsats over lang tid, og har vært avgjørende for at vi har en så god posisjon som vi har i dag.

Husby, Aglen og Alvær tiltrer i jobbene førstkommende mandag. Volan er på plass i Trondheim senest 1. februar.

Powered by Labrador CMS