FIKK PRIS: Adresseavisen ble hedret for «Klasse 10C», med hele to priser på Hell lørdag.
FIKK PRIS: Adresseavisen ble hedret for «Klasse 10C», med hele to priser på Hell lørdag.

Adresseavisen fulgte klasse 10C en hel uke - lørdag fikk de to priser for prosjektet. Se alle vinnerne fra Hell her!

(HELLKONFERANSEN): Den trønderske journalistprisen bød på heder og ære til både Adresseavisen, Fosna-Folket, VG og TV 2.

Publisert

Lørdag var det festmiddag og prisutdeling på Hellkonferansen, med en god håndfull kategorier i Den trønderske journalistprisen. 

Adresseavisen ble, nær sagt som vanlig, kvelden store vinner med hele tre priser. To for prosjektet «Klasse 10C», som fikk både featureprisen og hovedprisen. Les mer om prosjektet under, og ikke minst i Medier24s reportasje fra tidligere i år!

 

Fosna-Folket fikk også heder for å ha gravd i en hemmelig millionavtale på rådhuset. I år gikk også to priser til riksmediene; TV 2 fikk nyhetsprisen for «Kataloghaiene»

Mens VG fikk heder for spesialreportasjen #Norge2016, som fylte et helt VG Helg tidligere i år. Prisen gikk til frilansfotograf Therese Alice Sanne for bildene til reportasjen Håp i havet fra Sørburøy.

NRK fikk også en hederlig omtale for serien «Psykisk helse hos eldre». 

 

Les mer om prisvinnerne under! Her er juryens begrunnelser for alle prisene:

 

Hovedprisen, Den trønderske journalistprisen 2016
Hovedprisen, Den trønderske journalistprisen 2016

«Klasse 10C»

Grete Holstad, Norunn Bergesen, Rune Petter Ness, Espen Bakken, Jonas Nilsson, Glen Musk, Frank Lervik, Ingrid Meisingset, Marit Bardal og Hilde Skjesol / Adresseavisen

Inspirasjonen kom fra NRKs suksess med sakte-TV. Målet var å lage journalistikk som i form og innhold appellerte til unge lesergrupper. Resultatet ble et prosjekt som engasjerte alle aldersgrupper. Juryen er spesielt imponert over lagarbeidet på tvers av avdelinger, både når det gjelder det journalistiske innholdet og tekniske løsninger. Adresseavisens utviklingsprosjekt «Klasse 10C» viser hvordan prisvinneren ikke bare tar ungdom på alvor, men også behovet for redaksjonell nyskaping.

 

Nyhetsjournalistikk

«Kataloghaiene»

Sophie Bergersen, Chris Ronald Hermansen, Peter Breivik, Øyvind Hermstad og Tom Rune Orset / TV2

Bildejournalistikk
Bildejournalistikk

Med et simpelt museklikk loppes små og store selskaper over hele landet av kataloghaiene. Ved hjelp av omfattende graving og kreativ bruk av nye dataverktøy er det lokalkontoret som avslører og avkler et av de mest aktive nettverkene, og skaper nasjonale overskrifter om svindel i milliardklassen. Dette er nyhetsjournalistikk av høy klasse, der det skinner av håndverket fra idé til presentasjon.

 

«Håp i havet»

Therese Alice Sanne / VG

Et viktig samtidsdokument fra trøndersk kystkultur. Med et nøkternt og personlig bildespråk dokumenterer fotografen dagliglivet til innbyggerne på Sørburøy. Man kan nesten føle at tiden går litt saktere, samtidig som synergien mellom menneske og natur er effektivt formidlet i bilder som i seg selv holder meget høy kvalitet. Dette er visuell historiefortelling på høyt nivå.

 

Lokaljournalistikk

«Den hemmelige millionavtalen»

Alexander Killingberg, Skjalg Ledang, Knut Inge Blix Furuseth / Fosna-Folket

Ved å drive god, gammeldags kritisk nyhetsjournalistikk, har årets prisvinner bidratt til å avdekke svært spesielle ansettelsesavtaler og fallskjermer i en liten kommune. I konkurranse med andre nyhetsmedier har vinneren markert seg som en viktig stemme, og vist at lokalpressen kan konkurrere på nivå med større presseorganer når de først bestemmer seg.

 

Hendelsesjournalistikk

«Terrorangrepene i Brussel»

Nyhets- og fotoredaksjonen, Adresseavisen

I en uoversiktlig situasjon med mange ubekreftede meldinger bruker redaksjonen alle tilgjengelige virkemidler for å fortelle og forklare. Med hurtighet og presisjon får leserne et totalbilde som gir oversikt, men også innsikt. Juryen er imponert over bruken av digitale virkemidler i sakene og avanserte søk i sosiale medier. Det resulterer i at redaksjonen og reporteren i felt finner og bekrefter egne vinkler i et løpende nyhetsbilde som er relevante for egne lesere, og som hjelper dem å forstå.

 

Featurejournalistikk

«Klasse 10C»

Grete Holstad, Norunn Bergesen, Rune Petter Ness, Espen Bakken, Jonas Nilson, Glen Musk, Frank Lervik, Ingrid Meisingset, Marit Bardal og Hilde Skjesol / Adresseavisen

Gjennom å følge en helt vanlig skoleklasse, en helt vanlig uke på et helt vanlig sted greier et bredt sammensatt team ikke bare å gi oss et innblikk i skolehverdagen, men også sette søkelys på temaer som berører ungdom og belyser samtiden. Samlet er prisvinneren et imponerende journalistisk arbeid som tar i bruk et bredt spekter av  publiseringskanaler. Gjennom både idé-, kilde-, analyse- og formidlingsarbeidet greier prisvinneren å ta ungdom på alvor både som kilder og som publikum.

 

Hederlig omtale

«Psykisk helse hos eldre»,

Håvard Karlsen, Karoline Paulsen Årrestad og Sigurd Steinum / Norgesglasset NRK P1

Ved å sette søkelyset på psykisk helse hos eldre har prisvinneren fått frem sterke historier, fakta om vanskelige problemstillinger, men også mulige løsninger og veier til hjelp for alle som berøres av en utfordrende alderdom. Juryen ble glad i dette prosjektet, som viser hvilken styrke radioformatet har til å formidle viktig og konstruktiv journalistikk til et bredt publikum om temaer som berører mange. Her er det også gjort gode grep på nett og i sosiale medier for å nå et yngre publikum.

  

Juryen har bestått av:

  • Oddveig Storstad (Førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania)
  • Bård Borch Michalsen (Førstelektor, Handelshøgskolen ved UiT i Harstad)
  • Anette Sivertstøl (Ansvarlig redaktør for Studentmediene i Trondheim)
  • Kristoffer Egeberg (Journalist i Dagbladet og tidligere SKUP-vinner)
  • Espen Leirset (Doktorgradsstipendiat ved Nord universitet, Levanger)
  • Dyveke Sandtorv Nilssen (Reportasjesjef, TV2 Nyhetskanalen)
  • Sveinung Ystad (Videojournalist, leder av Pressefotografenes klubb)

  

For ordens skyld: Undertegnede (Gard L. Michalsen) er sønn av et jurymedlem, og kollega med leder for årets Hellkonferanse.

 

 

Powered by Labrador CMS