Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i VG.
Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i VG.

Tone Sofie Aglen forlater Adresseavisen. Blir ny kommentator i VG

Pakker kofferten og flytter til Oslo. – Jeg skal prøve å være meg selv, vite hvor jeg kommer fra og snakke med mest mulig folk, sier hun til Medier24.

Publisert

Tone Sofie Aglen forlater jobben som politisk redaktør i Adresseavisen og blir nå ny kommentator i VG.

– Hvordan blir det å bli en del av Oslo-kommentariatet? 

– Det er jeg veldig spent på Jeg hadde ikke helt sett for meg at jeg skulle havne der, men jeg gleder meg utrolig til å jobbe mer med rikspolitikk og alle de flinke folkene i VG, sier Aglen til Medier24. 

Gleder seg

Hun gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver, men gruer seg til å forlate gode kollegaer i Adresseavisen. 

– Det blir utrolig trist å forlate Adressa. Jeg er så utrolig glad i kollegaene mine i avdelingen, sjefen min Kirsti Husby, alle her på huset og leserne. Jeg hadde overhodet ikke noe ønske om å forlate Adressa, men man nå ta de mulighetene man får, sier hun. 

Hun håper å kunne ta med noen ny perspektiver inn i samfunnsdebatten. 

– Jeg skal prøve å være meg selv, vite hvor jeg kommer fra og snakke med mest mulig folk. Jeg tror på et mangfold av stemmer, og det er ingen kommentatorer som sitter med alle svar eller alle sannheter, men jeg håper jeg kan være en interessant stemme, som kommer med noen nye perspektiver, sier hun.

Det var etter at VG-kommentator Frithjof Jacobsen sluttet i VG over nyttår at avisen gikk ut på søken etter en erstatter. Som Medier24 har skrevet om flere ganger tidligere, sluttet Jacobsen for å etablere et forhold til Ap-politiker Jette Christensen.

– Jeg har alltid vært stor fan av Jacobsen, og synes han er fantastisk, velformulert og hyggelig. Jeg må innrømme at det er vemodig, for jeg har alltid likt han veldig godt og skulle ønske vi fikk muligheten til å jobbe sammen, sier Aglen.

 

Bred erfaring

Hanne Skartveit er glad for at Aglen kommer til VG. 

– Jeg er veldig glad for at hun kommer til oss. Tone Sofie har i løpet av kort tid blitt en profilert og tydelig kommentator i Adresseavisen og jeg har lest henne med stor glede. Hun kan norsk politikk godt, som hun har dekket fra Trondheim.

Skartveit trekker fram at Aglen har en bred bakgrunn, blant annet som politiker for SV på tidlig 2000-tall. I 2006 brøt hun med SV, gikk til Senterpartiet og ble ordførerkandidat i Trondheim årer etter. Det endte med fire år som kommunalråd. I 2011 jobbet hun et år som rådmann i Moskenes – før hun dro tilbake til Trondheim og tre år som kommunikasjonssjef i SIVA.

– Hun har en fascinerende bakgrunn og har sittet i flere styrer. Jeg vil si at hun har en bred kompetanse på å kommentere det norske samfunnet. Vi er veldig glade i dag, sier Skartveit. 

Hun har blant annet sittet i styret til Helse Midt-Norge, Trønderbilene og Filmfest Trondheim. 

– Nå har du mange trøndere i avdelingen din?

– Ja, noen må ta ansvar og kompensere for manglende antall trøndere i regjering, sier Skartveit og ler.

Det er fortsatt uklart når hun begynner i den nye jobben, men det vil skje før sommeren, får Medier24 opplyst. 

Adressa-redaktør Kirsti Husby takker Aglen for innsatsen som politisk redaktør og kommentator.

– Jeg vil benytte muligheten til å takke Tone Sofie for den gode innsatsen hun har lagt ned for Adresseavisen de siste årene. Hun har vært en viktig stemme både i Midt- Norge og nasjonalt og markert avisen på en svært god måte, skriver Husby i en melding til redaksjonen, ifølge Adressa.

Powered by Labrador CMS