Tidligere politiker vender tilbake til journalistikken: – Dette jeg brenner for

Kari Kristensen er tilbake der hun føler hun hører hjemme.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter å ha drevet med politikk i Rødt Trøndelag i noen år vender nå Kari Kristensen tilbake til journalistikken. Hun forteller at hun er glad for å være tilbake hvor hun hører hjemme.

– Det er dette jeg brenner for. Jeg kjente en skikkelig glede da jeg var på vei til min første reportasje på noen år på mandag, og jeg gleder meg til å grave i saker igjen, sier hun entusiastisk til Medier24.

I første omgang vil hun være frilansjournalist og tilknyttet Adresseavisens kulturredaksjon.

Hun har tidligere skrevet en del kommentarer for avisen, men sier at hun nå vil trappe ned kommentatorvirksomheten for å bli journalist.

Vil sitte på «andre siden av bordet»

Kristensen har i de siste årene hatt verv i Rødt Trondheim og måtte samtidig gi fra seg journalistrollen grunnet rolleblanding.

Men hun innså fort at hun heller ville sitte på den andre siden av bordet.

Kari Kristensen er glad for å være tilbake som journalist.

– I starten var jeg gruppesekretær hos Rødt hvor jeg blant annet jobbet med medieinnsalg. Men ønsket om å være på den andre siden av media var der nok hele tida. 

Kristensen er klar på at alt ikke var roserødt i politikken i Trondheim den siste tiden.

– Det er ingen hemmelighet at det ikke har vært «rå-trivelig» på Trøndelags politiske scene. Det har jeg også kjent på kroppen og Trøndelags politikken var ikke noe for meg, forteller hun.

Kristensen har også tidligere vært frilanser hos Adresseavisen og var redaktør for Natt&Dag Trondheim fra 2010 til 2013.

Hun er godt kjent hvordan livet som frilansjournalist kan være og håper på fast jobb engang i fremtiden.

– Jeg har måtte stenge en barnehage, så levere et intervju med artist før jeg må åpne en bar. Det tar på i lengden, sier Kristensen.

Oppmerksomhet etter Dagbladet-kommentar

I sommer fikk hun en del oppmerksomhet da hun skrev en kommentar i Dagbladet om Gaute Drevdal-saken. Hun ønsket imidlertid å få fokuset bort fra Drevdal og over på arbeidslivet innen media.

Hun forteller at hun fikk utelukkende positive tilbakemeldinger fra andre i bransjen.

– Jeg tror reaksjonene var positive fordi jeg ønsket å flytte fokus fra den karikerte kjipe mannen, over på at man må ha et organisert arbeidsliv der man vet hvem man skal forholde seg til hvis noen tråkker over den moralske grensen, sier hun.

Powered by Labrador CMS