Adresseavisens nye graveansvarlig, Lajla Ellingsen.
Adresseavisens nye graveansvarlig, Lajla Ellingsen.

Prisvinnende journalist blir gravesjef i Adressa: – Stort privilegium å avdekke dritt

Gravejournalist Lajla Ellingsen er ansatt i ny stilling.

Publisert Sist oppdatert

Adresseavisens rutinerte gravejournalist, Lajla Ellingsen, er ansatt som graveansvarlig i avisen.

Ellingsen har, sammen med kollega Mari By Riise, vunnet flere priser for sin gravejournalistikk.

– Hvordan kjennes det å ha fått denne jobben?

– Artig at du spør, for det veksler litt. Jeg gleder meg veldig, for det er rett og slett veldig mange flinke journalister i Adressa, som jeg nå skal jobbe tettere med, sier Ellingsen til Medier24.

Før hun legger til:

– Men så er det også vemodig. Jeg har jobba med undersøkende journalistikk i tjue år i Trondheim. Alle årene har jeg jobba med den dyktigste journalisten jeg kjenner, Mari K. By Rise.

– Vi kan ikke fortsette helt på samme måte som før, på grunn av sykdom. Da synes jeg det er rett at jeg kan bruke den kompetansen vi har skaffet oss i løpet av årene og være en ressurs for andre ambisiøse kolleger.

På spørsmål om hvorfor hun hadde lyst på denne jobben, svarer Ellingsen:

– Jeg er journalist fra innsida og ut. Det å finne ut av sammenhenger, henge seg på og avdekke dritt er et stort privilegium. Men det er også tøft. Motstanden mot den kritiske journalistikken blir stadig tøffere, og når folk skal stå i det, er det bra å ha noen som har vært der før.

– Men mest så er det utrolig artig. Å gå inn i nye saker, se muligheter, tenke fem steg fram – ja, det er jo det jeg har mest lyst å gjøre her i verden. Nå skal jeg gjøre det på en litt annen måte, og det blir bra..

Powered by Labrador CMS